Aston Martin Lagonda 1976 – 1989.
Aston Martin Lagonda 1976 – 1989.

Aston Martin Lagonda 1976 – 1989.

De enige echte Lagonda heb ik in een eerder logje reeds laten zien. Nadat Aston Martin de merknaam mocht gebruiken en het idee had om een luxe gezinsauto te produceren werd deze naam als type aanduiding gebruikt. De eerste Aston Martin Lagonda stamt uit 1976. Als nieuwigheid was het de eerste auto met een geheel digitaal dashboard. Het is een schitterende auto. Een beetje extravagant, dat dan weer wel, maar de auto straalt gewoon pure luxe uit. De auto was een ontwerp van William Towns. Het bracht Aston Martin aan de rand van de afgrond. Het digitale dashboard was loei duur en bleek om de haverklap defect te raken. Onder de motorkap ligt een 5.3 liter V8 Motor en de auto is is meer dan 5 meter lang. Geen kleintje dus, daarom zal het gewicht van 2000 kilo u niet verbazen. Er zijn 645 exemplaren van gebouwd. Er rijden nog diverse gave exemplaren rond en er staan diverse in automusea over de hele wereld, maar ik geloof niet dat er nog een rondrijdt met een origineel dashboard.(click picture) Aston Martin Lagonda

20 reacties

 1. Autorijden moet wel leuk blijven, daarom wil ik volgend even onder de aandacht brengen, bedoeld tegen dat onzinnige plan van de minister van verkeer en zo:

  Geen Big Brother kastje in de auto, steun het initiatief voor een referendum:
  http://www.kilometerheffing-nee.nl/

  en
  teken de petitie
  http://www.kilometerheffingnoway.nl

  Het wordt ECHT niet goedkoper.
  .-= Frank (van IkFotograag)es laatste blog ..Kodak Petite =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.