Barbara van Nicomedie
Barbara van Nicomedie

Barbara van Nicomedie

Vandaag is het Barbaradag, het feest voor de heilige Barbara van Nicomedie. In Zuid-Limburg was het feest van Sint-Barbara, als patrones van de mijnwerkers, een van de belangrijkste feestdagen van het jaar en lange tijd een vrije dag. Met de mijnsluitingen kwam daar definitief een einde aan en in 1969 werd de naamsdag van de kalender gehaald. Maar 4 december heeft voor ons een iets andere betekenis, het is ook de verjaardag van mijn dochter S.. Omdat deze doos nog steeds thuis woont, moeten wij er vanavond aan geloven en wordt het huis omgetoverd tot een feesttent. Oke een beetje overdreven, een kleine kroeg met aangebouwde friture. En zoals het in een echte kroeg tegenwoordig ook is, rookvrij uiteraard. Proficiat S.

14 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.