Fun today(1)
Fun today(1)

Fun today(1)

We hadden afgesproken om meer te gaan lachen en om vrolijker te zijn en dit door te geven naar onze omgeving. Slecht nieuws en kritiek bewaren we voor later…
Zo werd ik vrolijk bij het zien van dit plaatje van de snelste kok ter wereld. Alleen al het idee om weer lekker te kunnen barbecueen deze zomer doet me een beetje warm worden van binnen.

Trouwens: Drie mannen gaan naar de Free Record Shop en zien een prachtige cd liggen van die 25 euro moet kost en willen `m alle drie graag hebben. Na wat overleg nemen ze de cd en willen het afrekenen. De drie mannen hebben alle drie 10 euro en rekenen daarmee af. Dus 30 euro. De verkoper heeft alleen 5 losse euros hij geeft aan elk 1 euro, blijven er 2 losse euro`s over, deze kan hij niet eerlijk verdelen en steekt het in zijn eigen broekzak.
Raadsel: cd kost 25 euro. Er is met 30 euro betaald. De verkoper geeft ieder 1 euro terug, dus alle mannen hebben totaal 9 euro per persoon betaald. 3 x 9 is 27 plus de 2 euro`s van de verkoper is 29 euro. Waar is die 1 euro gebleven?

17 Comments

 1. Dat is eenvoudig:
  Dus er is betaald 3 x 9 = 27 euro, dat dan gedeeld door 10 geeft als rest 7, tel daar de 2 van de verkoper bij en je hebt 9 euro. Hier dan de wortel uit levert 3 op en als je daar de twee van de verkoper en de prijs van de CD bij telt heb je dus: 3 + 2 + 25 = 30 euro.

  Oftewel:
  Er zijn 27 euro de kassa ingegaan en er zijn er 2 uitgegaan. 27 – 2 = 25 = de prijs van de CD.
  .-= R van InRes laatste blog ..Voor galg en rad =-.

 2. Zo rekenen ze in Den Haag ook, “BPM eraf en voor 90% van de autobestuurders wordt autorijden goedkoper”. Totale opbrengst voor de staatskas blijft gelijk en de kosten van het systeem moeten ook worden verhaald. Provinciale opcenten worden vervangen door een nieuw provinciaal belastingssysteem en BPM is nu al voor een belangrijk deel vervangen door een CO2 heffing (die uiteraard NIET komt te vervallen). Wie nu nog gelooft dat het autorijden goedkoper gaat worden kan ook niet rekenen!
  .-= Frank103es laatste blog ..Uitslagen =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.