Ik moet, echt niet… (3)

Ik zal een jaar of 16 geweest zijn toen ik mijn eerste echte vakantiebaantje kreeg. Er ging een verhaal rond dat je veel geld kon verdienen in Duitsland. Er reden dagelijks bussen naar de Papierfabriek in Linnich, en het enige wat ik hoefde te doen was opstappen en gaan vragen, met een nee kon je met dezelfde bus weer terug. Dus op een ochtend om vijf uur richting markt, in de bus en richting Duitsland. Ik hoefde niet eens terug, maar kon meteen beginnen. Het enige wat ik moest doen was papierrollen inhangen in de machines en die werden dan door de meisjes aan de lopende band verwerkt tot plakrollen en diverse andere producten zoals melkpakken. Dat waren 1 a 2 rollen van 1500 kilo in een uur, en voor de rest had je niets te doen. Een beetje hulp aan de dames met het instellen van de messen leverde me een berisping op bij de “Meister”, want dat was minderwaardig werk, daar mocht ik me niet mee bezighouden. En daar stond ik dan als jong van 16 die behulpzaam wilde zijn. Maar, zo recalcitrant als ik toen al was, deed ik nog steeds hetzelfde, alleen het instellen van de messen, gebeurde daarna terwijl de rol zogenaamd nog in de takel hing… De extra bonus voor de hoogste productielijn was daarna mooi meegenomen. En ik had ook nog het gevoel dat ik het verdiende. Maar ook dit is alweer geschiedenis. Vanaf gisteren zitten we in de winterlook, een mens wil wel eens wat anders…

20 Comments

 1. Het wordt nu weer volop gevraagd, vakantiewerkers bij de post. Post sorteren was 1 van mijn eerste vakantiebaantjes. Tomaten plukken was mijn eerste.
  .-= Liesbethes laatste blog ..De beste zanger =-.

 2. Vakantiebaantjes. Geen betere gelegenheden voor stille of verboden liefdes, herinner ik mij.
  .-= rob hamiltones laatste blog ..RTL Nieuws: zedenmeester? =-.

 3. Ik heb alleen maar geschilderd, vanaf mijn 17e, en daar ben ik best blij om.
  Dat opgejaag hou ik sowieso niet van.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Xitterende Widget =-.

 4. Levensgevaarlijk werk voor een jongen van 16. Wel lekker aan de meiden blijven plakken?
  .-= Brilliees laatste blog ..We hebben het zo ook best wel goed =-.

 5. Tja, hier ga je dan werken voor een bollenboer. En dat zijn oplichters, ik heb medelijden met die Polen die nu dat werk doen!
  .-= Frank103es laatste blog ..Sinterklaas =-.

 6. je winterlook is prachtig………………

  mijn eerste baantje was schroeven en ringetjes enz uitzoeken……………..
  .-= carlaes laatste blog ..van alles =-.

 7. Vakantiebaantjes zijn heel leerzaam. Het lijkt dan net even het echte leven, met als troost dat het maar tijdelik is. Sneeuw bij de bbq weer eens een heel nieuw gezichtspunt.
  .-= hansckees laatste blog ..DAG HOOR =-.

 8. Een vakantiebaantje het lijkt al weer zo lang geleden!
  De winterlook, ik verheug me er ook op!
  groetjes,
  Elmar

 9. Mijn eerste vakantiebaantje als 14-jarige was in een dierenasiel. Ik verdiende daar f 10,-, tien ouderwetse guldens, per week en ik voelde me de koning te rijk met mijn eerste zelfverdiende geld. Groetjes, Catherine.
  .-= Catherinees laatste blog ..Even een vlekje wegwerken =-.

 10. Weekendbaandje? Die heb ik al vanaf m’n 15e (zouja bijna 16, op 2 dagen na =P)
  .-= Rowines laatste blog ..Er zijn weer nieuwe resources toegevoegd! =-.

 11. Ik heb vanaf mijn dertiende mijn eigen zakgeld verdiend, en daar heb ik nooit spijt van gehad.
  Die winterse look bevalt me wel.
  .-= Jan K.es laatste blog ..Glanzend gras =-.

 12. Ik hoop dat mijn uitzicht binnenkort ook zo’n look gaat krijgen!
  .-= aarghes laatste blog ..Lachen met Kader =-.

 13. Ik had een vakantiebaantje in een azijnfabriek, aan de lopende band potjes en flessen inpakken. Hou nog altijd niet van Zuur.
  .-= Johnes laatste blog ..Even een vlekje wegwerken =-.

 14. Met zestien was mijn vakantiebaan een echte baan geworden, als leerling monteur in een Austin Dealer. Vlak bij de Duitse grens, in Winterswijk.
  .-= Leibelees laatste blog ..Spijkerbroeken en andere dingen die vergaan =-.

 15. Lekker winterse look hier
  .-= Chantales laatste blog ..Later =-.

 16. En nu nog echte sneeuw 🙂

 17. Ik ben op m’n 15de begonnen met vakantie werk. Met kruiwagen en schop afgewisseld met verfblik en kwast.
  De winterlook ziet er prima uit!

 18. Ik begon ook vrij vreg met baantjes. Nog vroeger als 16 zelfs
  .-= Redstares laatste blog ..Lief dagboek, =-.

 19. En het is een mooie look..!!
  Ja, vakantiebaantjes….veel gehad….lang geleden.
  .-= marjolijnes laatste blog ..Donkere dagen…. =-.

 20. Verandering van spijs doet eten…Vakantiebaantjes zijn een goede voorbereiding op het latere werkzame leven. Is mijn ervaring tenminste.

Geef een reactie