Panhard 24 CT
Panhard 24 CT

Panhard 24 CT

Als ik dit model zie denk ik dat naast de Citroen DS dit een van de mooiste klassieke auto’s is. Panhard was een van de oudste automerken in Europa. Het merk kwam in grote mpoeilijkheden en wer in 1955 verkocht aan Citroen. De laatste liet het merk in 1967 vallen. Ik vind het een model dat ze best in een retrolook mogen (her)uitbrengen. Lekker breed met prachtig afgeronde vormen. Jammer dat dit merk in zijn geheel verloren is gegaan. Het enige wat tegen was op deze auto was de zeer magere 850 cc motor. Maar zoals zo vele merken die hier voorbij komen, is dit merk helaas een stille dood gestorven. De moderne look is gedeeltelijk te wijten aan de destijds uitzonderlijk grote wielen, wel 15 inch….(click picture) Panhard

17 reacties

  1. ton

    Een prachtige auto, ik kan me haar nog herinneren. Op het bordje staat het jaartal 1964. Het lijkt mij dus niet uitgesloten dat DS-ontwerpers beenvloed of meegewerkt hebben. Zelf heb ik zes jaar lang een DS 21 Pallas gehad en rijd ik nu een CX25TRD Turbo2. Genieten, dus!
    .-= tones laatste blog ..Dilemma =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.