Panhard 24 CT

Als ik dit model zie denk ik dat naast de Citroen DS dit een van de mooiste klassieke auto’s is. Panhard was een van de oudste automerken in Europa. Het merk kwam in grote mpoeilijkheden en wer in 1955 verkocht aan Citroen. De laatste liet het merk in 1967 vallen. Ik vind het een model dat ze best in een retrolook mogen (her)uitbrengen. Lekker breed met prachtig afgeronde vormen. Jammer dat dit merk in zijn geheel verloren is gegaan. Het enige wat tegen was op deze auto was de zeer magere 850 cc motor. Maar zoals zo vele merken die hier voorbij komen, is dit merk helaas een stille dood gestorven. De moderne look is gedeeltelijk te wijten aan de destijds uitzonderlijk grote wielen, wel 15 inch….(click picture) Panhard

17 Comments

 1. Een prachtige auto, ik kan me haar nog herinneren. Op het bordje staat het jaartal 1964. Het lijkt mij dus niet uitgesloten dat DS-ontwerpers beenvloed of meegewerkt hebben. Zelf heb ik zes jaar lang een DS 21 Pallas gehad en rijd ik nu een CX25TRD Turbo2. Genieten, dus!
  .-= tones laatste blog ..Dilemma =-.

 2. wow gaaf ding zeg,
  ook die kleur is helemaal top
  .-= carlaes laatste blog ..Nieuwe bedel =-.

 3. wat een beauty *zucht*

 4. Ik bedenk me opeens, als ik die auto zie, dat groen vroeger een andere betekenis had dan nu! Wel mooi kleurtje overigens.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Vreemd, met een lekker smaakje =-.

 5. Geen hoofdpijn na zo’n feest ? 🙂

 6. mooi retro autotje. Ik hou nu eenmaal van deze 60s stijl.
  .-= franckyes laatste blog ..De Sint in de karateclub. =-.

 7. Toen de foto tevoorschijn kwam dacht ik net als een aantal anderen in eerste instantie even dat er een ‘snoek’ op stond. Zo op het eerste gezicht een mooie auto.
  Goed weekend gewenst!
  .-= Jan K.es laatste blog ..Het paard =-.

 8. Een heel mooi karretje.
  .-= Leibelees laatste blog ..Spijkerbroeken en andere dingen die vergaan =-.

 9. Ik houd zelf niet echt van de groene kleur, maar deze ziet er best goed uit 🙂
  .-= Rowines laatste blog ..Foto van de week (49) =-.

 10. Hij lijkt inderdaad erg veel op een citroen ds. Ik heb in zo’n ds ooit een lift gehad. Dat was geen rijden maar zweven. Prachtig,
  .-= Johnes laatste blog ..Diaes =-.

 11. Heel mooi otootje!

 12. Dit is idd een prachtige auto. Hij doet ook een beetje aan de DS denken
  .-= Redstares laatste blog .. =-.

 13. Het is dat er Panhard boven het artikel staat, want op de eerste blik dacht ik ook meteen aan Citroen.
  .-= Frank (van ikFotograag.nl)es laatste blog ..Kodak Petite =-.

 14. Die kleur doet me denken aan mijn eerste autootje….dat was dezelfde kleur.
  Fijn weekend.
  .-= marjolijnes laatste blog ..Sinterklaasblues…. =-.

 15. Prachtige kleur ook. M’n nicht heeft een Fiat500 in vrijwel dezelfde kleur…Fijn weekend!
  .-= Terrebeles laatste blog ..Delen (Een verhaaltje) =-.

Geef een reactie