Vergeten merken – Amilcar
Vergeten merken – Amilcar

Vergeten merken – Amilcar

Amilcar was een Franse autofabrikant gevestigd in Saint-Denis, die onder het gelijknamige merk auto’s produceerde van 1921 tot 1939. Het merk is bekend geworden door zijn kleinere wagens. De oprichters van het merk, Emile Akar en Joseph Lamy, lieten hun namen samenvloeien om tot de uiteindelijke naam van het merk te komen. De start van alles was het faillissement van Le Zebre. De fabriek werd door de beide vrienden opgekocht en ze namen meteen de klantenkring mee. Het eerste model viel zo goed in de smaak dat de dealers hen extra ondersteunde met de opbouw. De wagens bleken het bijzonder goed te doen in de racerij en die ervaring werd uiteraard in de nieuwe modellen gebruikt. Want van de racerij kun je uiteraard niet leven. De tweede wereldoorlog maakte een eind aan het bestaan van dit merk.

10 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.