Vergeten merken – Clement-Bayard

Clement-Bayard was een Frans bedrijf in Neuilly aan de Boulevard de la Saussaye waar tussen 1899 en 1922 driewielers en automobielen gemaakt werden. Adolphe Clement was van oorsprong fietsenmaker. Hij kocht een De Dion motor en plaatste deze in een driewieler. Overigens reden heel wat fabrikanten van auto’s met motoren van De Dion.

De mascotte van meneer Clement was een franse generaal, de Bayard, die begin vijftiende eeuw het Engelse leger had verslagen. Later mocht hij zelfs zijn naam laten wijzigen in Clement-Bayard. In 1922 werd het bedrijf opgeslokt door Citroen. Technisch gezien was het geen aparte auto, hij viel vooral op door het mooie design. Voor menig tekenaar was dit de automobiel. Wat resteert van deze fabrikant zijn dan ook schitterende posters.

15 Comments

 1. Het is ook geen model meer van deze tijd…

 2. Het is een droom van een auto

 3. Er zijn heel wat merken die men is vergeten, zo zijn er nu ook merken die we over 10 jaar zijn vergeten. Denk maar aan GM dochter Saturn!

 4. nog nooit van gehoord maar wat zijn ze mooi, eigenlijk best wel Frans…

 5. Ik kende de naam niet, maar het zijn fraaie karretjes.

 6. Ik ken ze helemaal niet, zulke koetsen zeggen me eigenlijk ook nooit zoveel, al zien deze er door de kleuren wel erg leuk uit

 7. Echt prachtig. De naam Clement komt bekend voor. ik geloof dat ik er een film of docu over gezien heb.

 8. Grappig, die motorkap veer de radiator… Mijn Rover heeft een De Dion achterwielophanging. Die Fransen hebben heel veel uitvindingen gedaan rond 1900, op werktuigkundig gebied.

 9. Mooie auto’s zo te zien.

 10. die posters zijn idd prachtig,
  en dat gele wagentje mag hier wel in de garage staan
  😉

 11. Prachtig karretje uit de tijd dat auto’s nog echt mooi waren en karakter hadden. daar ontbreekt het bij de moderne auto’s vaak aan vind ik zelf.

 12. De auto’s zijn erg sierlijk vind ik. Ik kende de naam echter glad niet.

 13. Leuk om ze hier bij jou toch nog te zien.
  Fijne zondag.

 14. Dat lijkt me nou inderaad echt geen modelletje dat je zou kunnen vergeten! Leuk ding.

 15. Zo’n merk kan ik niet eens vergeten als ik hem nog nooit heb gezien.

Geef een reactie