Vergeten merken – Clement-Bayard
Vergeten merken – Clement-Bayard

Vergeten merken – Clement-Bayard

Clement-Bayard was een Frans bedrijf in Neuilly aan de Boulevard de la Saussaye waar tussen 1899 en 1922 driewielers en automobielen gemaakt werden. Adolphe Clement was van oorsprong fietsenmaker. Hij kocht een De Dion motor en plaatste deze in een driewieler. Overigens reden heel wat fabrikanten van auto’s met motoren van De Dion.

De mascotte van meneer Clement was een franse generaal, de Bayard, die begin vijftiende eeuw het Engelse leger had verslagen. Later mocht hij zelfs zijn naam laten wijzigen in Clement-Bayard. In 1922 werd het bedrijf opgeslokt door Citroen. Technisch gezien was het geen aparte auto, hij viel vooral op door het mooie design. Voor menig tekenaar was dit de automobiel. Wat resteert van deze fabrikant zijn dan ook schitterende posters.

15 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.