Nieuwe Layout – door Frank (van IkFotograag.nl)

Nieuwe Layout – door Frank (van IkFotograag.nl)

Sommige dingen gebeuren toevallig. Me! een nieuwe layout op deze site en op de zelfde dag begin ik die van mij ook te veranderen. Niet afgesproken, maar wel tegelijk. Omdat we samen werken, hebben we natuurlijk de afgelopen tijd wel eens over de layout gepraat.

Af en toe dan wil je wat anders met je website. Dat wil zeggen een heel andere layout. Ik gebruik WordPress in combinatie met het themee Atahualpa. Een ijzersterke combinatie, die samen een volledig CMS (Content Management Systeem) vormen. Je kunt er een complete website mee onderhouden. Oorspronkelijk was WordPress bedoeld om te bloggen, maar dat is nu een van de mogelijkheden. Momenteel is mijn site nog grotendeels zwart/wit of liever andersom wit/zwart. Ook zijn uit de meeste pagina’s de menu’s verdwenen. De voorkant wordt een plaats waar ik steeds een wisselende foto ga zetten. Of de layout zwart/wit blijft weet ik nog niet. Ik ben nog zoekende naar een mooie vooral rustige kleurcombinatie, waar mijn foto’s mooi in tot hun recht komen. De inhoud van de site is niet veranderd.e Het is zo wel een mooie gelegenheid om de mogelijkheden van WordPress en Atahualpa te leren kennen.

De foto op de voorkant is zo gemaakt met Gimp. Eerst steeds stukjes knippen uit een grote foto, vervolgens plakken in een nieuwe afbeelding. De verticale strepen zijn er gewoon met de “Pencil tool” ingetrokken. En dat is weer een handigheidje, als je ergens een punt zet met de “Pencil tool” en vervolgens de shift toets indrukt, dan zal er een rechte lijn getrokken worden naar het punt waar de muisaanwijzer dan staat.

20 Comments

 1. Gimp ken ik niet, wil er nog wel eens naar kijken. Ik gebruik photofiltre, en collages zoals jij die hier beschrijft (wat ongelooflijk mooie foto’s!!) doe ik dan weer met picasa. Heel simpel maar heej, simpel is wel handig 😉
  De kleuren op de blog lijken wel erg veel op die op de mijne valt me op…
  .-= Richtsjees laatste blog ..de versierders… =-.

 2. Het ziet er mooi en rustig uit. Dat gesneeuw valt mee, maar hoeft van mij niet. Ik ben nogal snel afgeleid en zulke vlokken doen me erg snel afhaken. Het kan nog iets erger zoals een constant bewegend plaatje aan de zijkant. Daar heb ik een afplakker voor bedacht, een always ontop window die ik er overheen leg. Maar zoals gezegd is deze sneeuw zo klein en weinig dat zelfs ik er weinig last van heb.

  Ik pruts op dit moment nog maar minimaal aan m’n log. 10 wisselende kopfoto’s en meewisselende achtergrondkleuren en highlights vind ik voldoende.

  Laatst kwam ik er achter dat die zogenaamde highlighs, die op dit log vergelijkbaar werken met het lijstje onder de Laatste berichten, een flinke aanslag doen op het CPU-gebruik. Om energie te besparen wilde ik dat veranderen. Achteraf heb ik dat (nog) maar niet gedaan. Zoveel bezoekers heb ik niet en er hoeft niet direct een kerncentrale bij voor mijn highlight-optie. 🙂

  Bij deze lay-out vind ik het wel onhandig dat het doorbladeren naar vorige en volgende berichten helemaal onderaan staat. Je kan dan niet snel 5 blogjes terug bladeren omdat je steeds naar onderen moet om die knoppen te vinden.
  .-= Xiweles laatste blog ..Dec-10: 0200 Landhuizen =-.

 3. mooie layout. ik heb een account met wordpress, maar tot nu toe heb ik er weinig, zeg maar niets mee gedaan. Ik blijf tot heden blogspot gebruiken, maar voor hoelang nog weet ik niet.
  Ubuntu trekt mij ook aan, maar men raadt mij aan dit op een aparte partitie van de harde schijf te zetten zodat deze windows niet in de weg loopt. Ook via cd rom zou men unbuntu kunnen laten werken.
  .-= franckyes laatste blog ..De kerstboom =-.

 4. Heerlijk om af en toe even te experimenteren. Stomtoevallig heb ik gisteren een beetje zitten klooien aan het uiterblijk van m’n weblog. Zo plaatste ik in de kop een foto die ik maakte met m’n mobieltje en bijwerkte met Paint (nee, niet Paint.net maar het standaar windows-tekenprogramma “Paint”). Ik wissel nu nog tussen Windows en Ubuntu maar verwacht binnen een paar weken volledig “over” te zijn.
  .-= Terrebeles laatste blog ..100 Euro =-.

  1. Gimp is wennen, daarna gaat het net zo goed als Photoshop (alleen met ietsje minder mogelijkheden). Photoshop heeft ook redelijke moeilijkheidsgraad. De volgende Gimp versie heeft een meer Windows interface, wat het een stuk gemakkelijker maakt om er mee te beginnen.
   .-= Frank (IkFotograag)es laatste blog ..Kodak Petite =-.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: