Bejaarden Rock

Golden Earring

Gisteravond waren we voor een gezellige avond vertrokken naar de nieuw verbouwde Rodahal in Kerkrade om daar een concert bij te wonen van de Golden Earring. Ik kan me nog goed een lied van hun herinneren uit de laat zestiger jaren, Dong-Dong-Di-Ki-Di-Gi-Dong (1968). Dat hoorde ik op de zeezender radio Veronica toen ik een vakantie doorbracht aan de Hollandse kust. Dat was voor mij het begin van de reis en voor de Golden Earring hun eerste nummer een hit. Ik hoef niemand te vertellen hoe het in de jaren erna is gegaan. De ene hit na de andere scoorden ze, niet allemaal mijn smaak, maar het is toch veruit de beste Nederlandse rock band ooit. Ofwel de Godfathers van de Nederlandse rock, ze mogen dan niet meer de jongste zijn, dat was echter niet te horen gisteravond. Het concert was klasse, meer kan ik er niet van zeggen. Wat een vitaliteit komt daar nog uit. Als ik zeg dat George Kooymans er wel zin in had, doe ik de anderen te kort. Het voor programma werd verzorgd door The (new) Shining. Maar, in vergelijking met Golden Earring moeten die nog heel veel leren. Aan de andere kant, Anouk en Kane zijn ook zo begonnen. Dus wie weet.

15 Comments

 1. Beste rockband ooit, mwa, wel een band dat wat geluk heeft gehad, en dat hebben mensen nu eenmaal ook nodig!
  Ze zijn wel goed, en volhouders!
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Kerstboomfotoupdate =-.

 2. when the lady smiles, was de eerste keer dat ik the earring echt goed vond. Verder wordt iedereen ieder jaar een jaar ouder, en als tina turner met haar 70 jaren nog de Gelredome vol krijgt….
  .-= Frank103es laatste blog ..Het kerstspel =-.

 3. Mijn heer, waarom gaan mensen naar bejaarde rock? Ik heb ze een keer live gezien in Zutphen, met mijn vriendin toen. Ze werd erna gelijk mijn ex.
  .-= Brilliees laatste blog ..Terecht =-.

 4. “Back Home” was de eerste hit die ik bewust van hen hoorde, back in 1970. Anno 2009 zijn het nog steeds dezelfde 4 mannen, ongelooflijk.
  .-= franckyes laatste blog ..Weerbericht =-.

 5. Het blijven toppers in de nederlandse rock-scene en daar buiten!
  .-= Frankes laatste blog ..Kerst als hobby =-.

 6. Ik heb Golden Earing in 1966 in het voorprogramma van de Kinks gezien.
  .-= tones laatste blog ..Ons vierde kleinkind! =-.

 7. Ik ken me voorstellen dat je genoten hebt van dat optreden.
  Wij hebben ze ook verschillende keren gezien. Golden Earring is en blijft een fenomeen in de Nederlandse rockwereld.
  .-= Jan K.es laatste blog ..Sneeuwkuier =-.

 8. Voor mij was “Long blond animal” de eerste kennismaking met het fenomeen. Niets mis mee, een beetje jeugdsentiment. En goed dat ze nog toeren. Van wie zou de jeugd het anders moeten leren?
  .-= Terrebeles laatste blog ..Bemint (Een verhaaltje, vervolg op: Voorgesteld) =-.

 9. Maar het meest verrassend en voor mij ook het meest authentiek waren ze toch met hun eerste hit “That day”, nog met leadzanger Frans van Krassenburg. Bij het horen daarvan loop ik nog vol en komt de atmosfeer van zeg 1965 weer even helemaal terug.
  .-= rob hamiltones laatste blog ..De Kamer bij de klimaattop =-.

 10. Ik herinner me nog goed de begintijd van deze groep. Toen heetten ze The Golden Earrings. Later werd dat The Golden Earring en uiteindelijk in Golden Earring. Ooit maakten ze een reclame single voor Coca Cola met het ( het kan ook niet anders) Rum and Coca Cola. Maar ja, toen hadden ze ook nog geen centen genoeg.
  .-= Leibelees laatste blog ..Zouden zeeee =-.

 11. Heerlijk toch zo’n avond uit, geniet maar lekker na.
  Succes met klussen vandaag, en morgen en alle dagen die komen.
  .-= marjolijnes laatste blog ..Lichtje…… =-.

 12. Ik heb nagenoeg alles van deze band, en ga ook altijd naar ze toe als ze in Goes zijn. Ik ben er dus ook nog niet zo gek lang geleden geweest.
  .-= Redstares laatste blog ..Redblabla, =-.

 13. had ik je wel kunnen vertellen dat ze het nog goed doen,
  nog foto,s gemaakt?
  🙂
  .-= carlaes laatste blog ..Even vrij =-.

 14. De oudjes doen het nog best, McCartney, Stones, overgebleven Queen leden. Ik heb ook nog een live cd van Leonard Cohen van twee jaar terug. Dik in de 70 en klinkt als vanouds.
  Waar blijft het nieuwe talent dat de klasse heeft van de muziekanten uit de 60’s en 70’s????
  .-= Johnes laatste blog ..Roue Verveer =-.

Geef een reactie