Bejaarden Rock
Bejaarden Rock

Bejaarden Rock

Golden Earring

Gisteravond waren we voor een gezellige avond vertrokken naar de nieuw verbouwde Rodahal in Kerkrade om daar een concert bij te wonen van de Golden Earring. Ik kan me nog goed een lied van hun herinneren uit de laat zestiger jaren, Dong-Dong-Di-Ki-Di-Gi-Dong (1968). Dat hoorde ik op de zeezender radio Veronica toen ik een vakantie doorbracht aan de Hollandse kust. Dat was voor mij het begin van de reis en voor de Golden Earring hun eerste nummer een hit. Ik hoef niemand te vertellen hoe het in de jaren erna is gegaan. De ene hit na de andere scoorden ze, niet allemaal mijn smaak, maar het is toch veruit de beste Nederlandse rock band ooit. Ofwel de Godfathers van de Nederlandse rock, ze mogen dan niet meer de jongste zijn, dat was echter niet te horen gisteravond. Het concert was klasse, meer kan ik er niet van zeggen. Wat een vitaliteit komt daar nog uit. Als ik zeg dat George Kooymans er wel zin in had, doe ik de anderen te kort. Het voor programma werd verzorgd door The (new) Shining. Maar, in vergelijking met Golden Earring moeten die nog heel veel leren. Aan de andere kant, Anouk en Kane zijn ook zo begonnen. Dus wie weet.

15 Comments

  1. Ik herinner me nog goed de begintijd van deze groep. Toen heetten ze The Golden Earrings. Later werd dat The Golden Earring en uiteindelijk in Golden Earring. Ooit maakten ze een reclame single voor Coca Cola met het ( het kan ook niet anders) Rum and Coca Cola. Maar ja, toen hadden ze ook nog geen centen genoeg.
    .-= Leibelees laatste blog ..Zouden zeeee =-.

  2. De oudjes doen het nog best, McCartney, Stones, overgebleven Queen leden. Ik heb ook nog een live cd van Leonard Cohen van twee jaar terug. Dik in de 70 en klinkt als vanouds.
    Waar blijft het nieuwe talent dat de klasse heeft van de muziekanten uit de 60’s en 70’s????
    .-= Johnes laatste blog ..Roue Verveer =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.