Van kerstmis tot kerstfeest
Van kerstmis tot kerstfeest

Van kerstmis tot kerstfeest

Mijn ouders waren Nederlands hervormd en mijn schoonouders katholiek. Maar als je alleen met bruiloften en begrafenissen in de kerk komt vind ik dat geen reden om mezelf een geloof aan te praten. Het huwelijk van ons is dan ook door geen kerk ingezegend en in de gemeentelijke archieven staan we dan ook op als niet gelovig. Hoewel ik christelijk ben opgevoed komt mijn leefwijze nog het beste overeen met de belevingswereld van het boeddhisme. Niet dat iedere dag aan het mediteren ben of achter de kaarsen naar de beeltenis van Boeddha zit te staren, het is gewoon dat ik me niet kan vinden in Goden en Heiligen. Toch hebben wij met de kerst ook feest. Gezellig met de kinderen en aanhang een etentje thuis, er liggen zelfs wat cadeaus onder de boom. Een beetje afscheid nemen van de kortste dag en op naar het nieuwe jaar. Morgen houden we hier dan ook rust op bVision, uit respect voor iedereen die wel gelooft in het verhaal van het kindeke jezus.

Kerst 2009

17 reacties

  1. Naar mijn idee is geloof niet gekoppeld aan naam / type of gebouw. Het is iets dat in je zit, waar je je goed en vertrouwd bij voelt. Het plekje in jezelf waar je naar toe kan als het even nodig is. En dat is voor ieder mens weer anders. Ieder viert en beleeft weer anders.

    Ik wens jullie hele fijne feestdagen en een gezellig samenzijn.
    .-= Frankes laatste blog ..Kerstwens 2009 =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.