Te goeder trouw
Te goeder trouw

Te goeder trouw(click picture) De puien

Een maand of twee terug was ik vol enthousiasme bezig met de verbouwing van ons huis, een groot gedeelte doe je zelf, en de specialistische dingen besteedt je uit. Voor het maken van nieuwe kozijnen voor de voorzijde konden we terecht bij de timmerfabriek die destijds de kozijnen aan de achterzijde ook gemaakt en geplaatst heeft. Een maand na de bestelling werden we gebeld welke kleur de grondverf moest hebben en we waren aan het wachten op de afspraak voor de plaatsing. Na een week of twee vroeg ik A. eens te informeren wanneer we dat konden verwachten. Geen gehoor, niemand aanwezig en na enig zoekwerk bleek de firma Failliet. De vrij grote aanbetaling, verplicht bij dit soort opdrachten zagen we al in rook opgaan. Weg geld, wel een uitbreiding van de hypotheek en geen kozijnen. We hebben uiteraard meteen contact gezocht met de curator en onze claim vastgelegd. Het feit dat onze kozijnen reeds klaar waren en uiteraard ook nog andere, en deze voor niemand anders bruikbaar waren, was voor hem aanleiding om te kijken of er geen andere oplossing bestond om zo veel mogelijk uit de boedel te halen. De plaatsingskosten zijn meestal lager dan het openstaande bedrag, dus voor beiden een win-win situatie. Gisteren zijn ze begonnen met plaatsen van de twee puien en woensdag moet alles klaar zijn. U snapt dat er hier een paar heel blij zijn met deze oplossing die voor ons t.o.v. het oorspronkelijke bedrag kostenneutraal is. Wij hebben ontzettend veel geluk gehad. U snapt nu waarschijnlijk ook wel waarom de zaak hier even stil lag. Alleen met dit weer een echt open huis hebben valt niet mee. Het was gatverpielekes koud hier vandaag. De grote gaten zijn in ieder geval dicht en woensdag is alles klaar(click picture) De puien

23 Comments

  1. Grote griezels, dat zijn dingen waar je best even slecht van slaapt. Ik denk meteen weer terug aan verleden jaar, met icesave. Ook voor jou een goede afloop, dan valt een dagje koukleumen nog wel te verdragen.
    .-= aarghes laatste blog ..Kerstpuzzel =-.

  2. Dan heb je goed mazzel gehad. Ik begrijp dat hier een aanbetaling echt noodzakelijk was. Als het ff kan doe ik nooit een aanbetaling. Contant of pinnen bij aflevering van het product, zijn ze het er niet mee eens dan zien ze maar en ga ik naar een ander.
    .-= Johnes laatste blog ..Wintersfeer =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.