10 jaar terug
10 jaar terug

10 jaar terug

Het is alweer 10 jaar geleden dat ik in de avond op het werk zat te wachten op het geluid van de klokken die het nieuwe millennium zouden inluiden. Een ommekeer in mijn leven kan ik wel zeggen. Want het jaar 2000 was de oorzaak van de grote change in mijn beroepsleven. Ik was bedrijfs- en economisch verklaarder, maar ging na die dag verder door het leven als ICT’er. Het was zo’n beetje als in mijn diensttijd. Als er om een vrijwilliger werd gevraagd deed iedereen een stapje terug. En als je niet oplette stond je dus vooraan. Gelukkig er gebeurde niets op die avond op mijn werk. Aan de ene kant een grote opluchting, en aan de andere kant viel het tegen. Alle doomscenario’s die ons waren voorgehouden bleken onjuist. Tussen het vuurwerk door naar huis schoot me iets in de gedachte, mijn stommigheid om te blijven staan was helemaal niet zo stom. Het was een nieuwe fase in mijn leven. Mijn hobby was overgegaan in mijn beroep. En gelukkig oefen ik dat beroep nog steeds met plezier uit. Nu 10 jaar verder en ook nog steeds online, wens ik u allen een heel plezierig uiteinde en een schitterend nieuw begin. Denk aan de beesten, die kunnen er ook niets aan doen dat het jaar alweer voorbij is.

foto: Uw Dierenarts Online

24 Comments

 1. Lieve Me!,

  Ik heb je niet lang geleden ontdekt als blogger en ben blijven hangen zoals dat zo mooi heet. Ik wil je bedanken voor al je inspirerende, mooie, prikkelende en nooit vervelende blogjes van de afgelopen tijd. Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en een fantastisch mooi nieuw jaar toe.
  .-= Tinekees laatste blog ..Laatste bericht van dit jaar =-.

 2. How time flies … Rond die tijd maakte ik een vergelijkbare carriereswitch, maar daarvan is uiteindelijk als gevolg van ziekte weinig terecht gekomen …
  Ik wens jullie een feestelijke edoch rustige jaarwisseling!
  .-= Jan K.es laatste blog ..Het jaar rond =-.

 3. Alweer 10 jaar die beginnen met tweeduizend. Ik dacht dat ik er nooit aan zou wennen, maar 1900zoveel klinkt nu al zo achterlijk ver weg. Gezellige jaarwisseling en ik wens je heel veel goeds voor het komende jaar.
  .-= hansckees laatste blog ..OUBOLLIG =-.

 4. Wat heerlijk als je van je hobby je beroep kunt maken. Dat hoop ik over een paar maanden te kunnen doen. Met de millennium-wisseling stond ik voor het raam op de twaalfde verdieping van een gebouw aan de rand van Londen. Ook dat is een mooie herinnering. Mooie nieuwe herinneringen voor jou en de jouwen gewenscht in het nieuwe jaar!
  .-= Terrebeles laatste blog ..Einde Discussie =-.

 5. Misschien zijn de ICT’ers in 1998 en 1999 juist in staat gebleken de software minder datumafhankelijk te maken of tijdig alle databases met 2 posities voor het jaartal op te rekken? Of misschien waren heel veel geprogrammeerde controles op de datum toch wat minder ingrijpend? Maar om van bedrijfseconomie over te gaan op automatisering is toch wel ehhh hachelijk?

  Beste wensen voor 2010!
  .-= Frank103es laatste blog ..De foto-opdracht, deel 3 =-.

 6. Ja, alleen IK zat destijds, zo ongeveer als enige van Nederland, dus enkele dagen later wel degelijk uren te zoeken naar de oorzaak van het niet meer werken van een Access programma dat ik gemaakt had, wat wel degelijk door het jaar 2000 veroorzaakt werd.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.