Topolino 1936-1955
Topolino 1936-1955

Topolino 1936-1955

Als het een beetje meezit, en dat ziet er wel naar uit, dan komen er binnenkort uit de servische zastava fabriek gloednieuwe Topolino’s van de band rollen. Zastava is van oorsprong een wapenfabrikant, maar begon in 1937 met de productie van auto’s. In eerste instantie legervoertuigen, maar later, net als Lada, met het bouwen van (oudere) Fiat modellen. Een van de varianten werd de Yugo, de anderen heette gewoon Zastava. Eind 2008 nam Fiat een belang van 70% in Zastava en daar moet iets moois uit voortkomen, een revival van de Topolino. Het wordt een echte mini auto, een beetje te vergelijken met een smart, en hoe hij er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Maar of we hier op nog een rugzakauto van Fiat zitten te wachten is natuurlijk de vraag. Mooi was die Topolino overigens wel.(click picture) Fiat/Zastava – Topolino

16 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.