De berging
De berging

De berging

Ons huis bestaat uit drie verdiepingen. Onder de garage, een toilet, een grote berging en een kleine berging(3). Omdat het te koud is om onder te stukadoren (droogtijd is veel te lang). Hebben we deze week een gat gemaakt tussen de twee bergingen. Het is de bedoeling om daar een deur te plaatsen en de grote berging op te delen in een werkplaats(2) voor mij en een wasruimte annex opslagplaats(1). De oorspronkelijk kleine berging wordt dan onze milieustraat. Afgelopen week hebben we het gat gemaakt tussen de bergingen, en dat was meer werk dan gepland. Eerst moest het kozijn op maat en worden afgetekend op de wand (donderdag). Daarna met een grote haakse slijper de afgetekende lijnen doorgezaagd (sloeg in eerste instantie wel een aantal keren een stop door). Vervolgens met een moker de beton in stukken verwijderd (vrijdagavond). En gisteren zaten we met de puinzooi. Men wat geeft dat zagen een stof, we zijn de hele zaterdag bezig geweest met het verwijderen daarvan en het opruimen van de puin. Ik denk dat ik een Big Bag voor de deur laat zetten voor de afvoer van alle rommel. straks ga ik verder met het ophangen van wat keukenkasten in de berging(1).
Geen vrolijk plaatje vandaag, alleen een uitgezaagd gat in de muur.(click picture) ’t gat

19 Comments

  1. Ik kom nog steeds stof tegen van al onze verbouwingen… šŸ˜‰ Ja, het is waardeloos, maar als ik hier door de rotzooi heenkijk, heb je toch een paar mooie ruimtes binnenkort! Ik vraag me overigens hetzelfde af als Frank: is het wel haaks? Of hebben we hier te maken met gezichtsbedrog door de schuine plank daar achterin?

  2. Dat zo’n klus stoffig is, kan ik me nog goed herinneren van toen hier de achterpui eruit is gezaagd. Pfffff ….
    Net als Frank heb ik het idee dat de rechterkant van het gat voor de deur niet helemaal loodrecht loopt. Hopelijk hoef je niet nog een keer te zagen en te slijpen …
    .-= Jan K.es laatste blog ..Poolvlakte =-.

  3. Respect zeg. Als het klaar is, is jullie benedenverdieping trouwens precies zo ingedeeld als die van ons. Erg praktisch kan ik je verzekeren (alleen hadden wij de mazzel dat het al zo was toen we hier introkken; nou ja, wij hadden dan weer andere klussen voor de haakse slijper, tis altied wat)
    .-= Irenees laatste blog ..Ver weg =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.