Zo kan het ook e door Frank (van IkFotograag.nl)
Zo kan het ook e door Frank (van IkFotograag.nl)

Zo kan het ook e door Frank (van IkFotograag.nl)

Ik heb tot voor kort eigenlijk nooit het nut van een tafelstatief in gezien. Als ik al iets op tafel wilde fotograferen dan zette ik mijn normale statief wel voor de tafel. Maar onlangs kreeg ik een tip van een collega voor het gebruik van een tafelstatief, dat ik besloten heb om toch maar zo’n dingetje aan te schaffen. De tip was eigenlijk erg voor de hand liggend, maar ik had hem nog nooit gezien of van gehoord en zelf ben ik ook niet op het idee gekomen. Je kunt het statiefje natuurlijk ook verticaal tegen een muur of boom of wat dan ook houden voor extra steun, en zo weer het verschil uitmaken, of je wel of niet, of met een bewogen foto thuiskomt. Het werkt iets handiger dan zelf tegen muur of boom gaan hangen. Het is natuurlijk niet geschikt om minuten lang te belichten, maar de wat langere sluitertijden komen zo meer binnen bereik. Door het formaat vind je altijd wel een plekje om het mee te nemen. Hieronder een foto van wat ik bedoel. Het afgebeelde statiefje is van het merk Hama en is geheel belangeloos door Me! voor deze demonstratiefoto ter beschikking gesteld.

19 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.