Opel Kadett 1937-1940
Opel Kadett 1937-1940

Opel Kadett 1937-1940

Opel 1937-1940

De eerste opel die de naam Kadett mocht dragen werd aan het publiek voorgesteld in december 1936. Het was de opvolger van de op dat moment zeer populaire Opel Olympia. Speciaal aan deze Opel was de wijze waarop deze werd geproduceerd. In Resselsheim stond de eerste Europese fabriek die gebruik maakte van een lopende band. Door de monocoque chasisconstructie en het productieproces was dit de succesformule voor een kleine en goedkope auto. Na een productie van ca 100.000 exemplaren stopte het proces door de tweede wereld oorlog. Na de oorlog werd de complete productielijn ingepakt en verstuurd naar de Sovjet Unie als herstelbetaling voor geleden oorlogsschade. De modellen gingen in Rusland verder door het leven als Moskvitsj 400/420 en werden in een fabriek vlakbij Moskou geproduceerd tot 1956. Ofwel uithuilen en opnieuw beginnen. Werden de vooroorlogse modellen aangeduid als Kadett l en ll (ook wel met K(adett)38 na de oorlog werden de nieuwe modellen voorzien van de letters van het alfabet Kadett A,B, C… In Engeland was het vooroorlogse model bekend als Vauxhall 10. De afbeeldingen zijn afkomstig van Wikipedia (common).(click picture) Opel 1937-1940

16 Comments

 1. xander

  Ik ben ook opel minded.

  Ziet er goed, uit als ik er ooit een kan kopen & het geld voor had deed ik het gelijk, het lijkt net en maffia auto
  als hij veel crome en hoogglans zwart is.

  greetz xander

 2. Ja, bij Opel kon je nog lang de militaristische neigingen van Duitsland bespeuren, met de Kadett, Kapiten, Commodore en Admiral. Er bestond ook een bestelwagen Opel Blitz, maar ik geloof niet dat die naar de gelijknamige oorlog verwees.
  .-= Laurentes laatste blog ..Een jaar =-.

 3. Ik heb een E kadett gehad, toen het verval van Opel al heel duidelijk merkbaar was. Roest bij de spatborden, erger dan een Alfa of ander inferieur Italiaans product. Ik ben toen over gegaan op Ford en de kans dat er ooit weer een Opel door mij gekocht wordt is niet groot.
  .-= Frank103es laatste blog ..Sport en muziek =-.

 4. Ik heb ook 2x een Kadett gehad. Ik weet alleen de letters niet precies meer. Volgens mij de c en d maar kan net zo goed een ander geweest zijn. Nu heb ik een Astra en de lettering is bij Opel vanaf de Kadett gewoon doorgegaan. Alhoewel ik ook niet weer bij welke letter ze nu aanbeland zijn. Ik ben verder niet zo merken trouw, heb er al aardig wat gehad.
  .-= Johnes laatste blog ..Prijsverschil =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.