Opel Kadett 1937-1940

Opel 1937-1940

De eerste opel die de naam Kadett mocht dragen werd aan het publiek voorgesteld in december 1936. Het was de opvolger van de op dat moment zeer populaire Opel Olympia. Speciaal aan deze Opel was de wijze waarop deze werd geproduceerd. In Resselsheim stond de eerste Europese fabriek die gebruik maakte van een lopende band. Door de monocoque chasisconstructie en het productieproces was dit de succesformule voor een kleine en goedkope auto. Na een productie van ca 100.000 exemplaren stopte het proces door de tweede wereld oorlog. Na de oorlog werd de complete productielijn ingepakt en verstuurd naar de Sovjet Unie als herstelbetaling voor geleden oorlogsschade. De modellen gingen in Rusland verder door het leven als Moskvitsj 400/420 en werden in een fabriek vlakbij Moskou geproduceerd tot 1956. Ofwel uithuilen en opnieuw beginnen. Werden de vooroorlogse modellen aangeduid als Kadett l en ll (ook wel met K(adett)38 na de oorlog werden de nieuwe modellen voorzien van de letters van het alfabet Kadett A,B, C… In Engeland was het vooroorlogse model bekend als Vauxhall 10. De afbeeldingen zijn afkomstig van Wikipedia (common).(click picture) Opel 1937-1940

16 Comments

 1. Ik ben ook opel minded.

  Ziet er goed, uit als ik er ooit een kan kopen & het geld voor had deed ik het gelijk, het lijkt net en maffia auto
  als hij veel crome en hoogglans zwart is.

  greetz xander

 2. fraai karretje, ik ben best wel ‘opel minded’, ze hebben enkele zeer fraaie modellen en degelijk, ik heb menig 3e en 4e handser versleten.
  .-= mikelodeones laatste blog ..Erkenning… =-.

 3. Het blijven probleem gevallen die opels. Overal Pech En Last.
  .-= Brilliees laatste blog ..Toen mocht je nog =-.

 4. Waarom kunnen ze dit soort auto’s nu niet meer maken.
  Helaas zijn het tegenwoordig allemaal windtunnelgedrochten.

 5. Goh, ik dacht altijd dat dat franse auto`s waren, op de een of andere manier zien ze er erg frans uit.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Schitterend =-.

 6. wow gaaf hoor,
  die heb ik nog niet in het echt gezien, wij hadden thuis geen auto.
  .-= carlaes laatste blog ..weekend =-.

 7. Ik wist niet dat Opel zulke mooie karretjes had geproduceerd.
  .-= Jan K.es laatste blog ..Winterse perikelen =-.

 8. Ik vind de auto’s van Opel echt TE lelijk maar deze twee… super zeg! Vooral de onderste met dat prachtig groene dak!
  .-= Grases laatste blog ..Enquetering =-.

 9. Die kleur van de wagen op dat bovenste plaatje…prachtig! 😉
  .-= Terrebeles laatste blog ..Niet (een Verhaaltje) =-.

 10. Ja, bij Opel kon je nog lang de militaristische neigingen van Duitsland bespeuren, met de Kadett, Kapiten, Commodore en Admiral. Er bestond ook een bestelwagen Opel Blitz, maar ik geloof niet dat die naar de gelijknamige oorlog verwees.
  .-= Laurentes laatste blog ..Een jaar =-.

 11. Ik heb een E kadett gehad, toen het verval van Opel al heel duidelijk merkbaar was. Roest bij de spatborden, erger dan een Alfa of ander inferieur Italiaans product. Ik ben toen over gegaan op Ford en de kans dat er ooit weer een Opel door mij gekocht wordt is niet groot.
  .-= Frank103es laatste blog ..Sport en muziek =-.

 12. Gave Kar! Zou best een stukkie willen rijden.
  Ik denk dat je dan een heel ander mens voelt, eventjes..

  Greetzz

 13. Prachtige auto’s. Wij hadden ook ooit heel kort een Kadet, die deed het niet zonder olie 😉

 14. Ik heb ook 2x een Kadett gehad. Ik weet alleen de letters niet precies meer. Volgens mij de c en d maar kan net zo goed een ander geweest zijn. Nu heb ik een Astra en de lettering is bij Opel vanaf de Kadett gewoon doorgegaan. Alhoewel ik ook niet weer bij welke letter ze nu aanbeland zijn. Ik ben verder niet zo merken trouw, heb er al aardig wat gehad.
  .-= Johnes laatste blog ..Prijsverschil =-.

 15. Ja, zo zie je ze alleen nog maar in een auto museum.
  Fijn weekend.
  .-= marjolijnes laatste blog ..Tijd….. =-.

 16. Ik heb een B,C,D, en E kadett gehad. De B kadett is nog steeds in de familie.

Geef een reactie