Station Hoensbroek
Station Hoensbroek

Station Hoensbroek

Vroeger had Hoensbroek een echt spoorwegstation. Dat lag aan de rand van Hoensbroek in de wijk Nieuw-Lotbroek. Vanaf het centrum was het gauw een half uur lopen en veel mensen stapten dan ook op de bus om in Heerlen of Sittard meteen de sneltrein te nemen. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom in 1971 het station gewoon werd afgebroken en vervangen door een abri. Als ze het Station voor de aanvang van de bouw van de woonboulevard een paar honderd meter hadden verplaatst was daar niemand rouwig om geweest. Nu gaat men daar een nieuw station plaatsen, alleen aan de verkeerde spoorlijn. ipv Heerlen-Sittard wordt het nu aan het spoor Heerlen-Valkenburg. En het was zo’n mooi gebouw.(click picture) Station Hoensbroek

21 Comments

  1. Ontzettend irritant dat die lui vaak niet verder kijken dan tot het einde van de raadsperiode. Aan de andere kant is het soms wel nuttig dat oud plaats maakt voor nieuw. Maar wat mij betreft mag men best wat vaker geld steken in het onderhoud van oude gebouwen ipv dat geld (en meer!) uit te geven aan nieuwbouw.

    Maar gelukkig hebben we de foto’s nog…
    .-= Terrebeles laatste blog ..Krijgen =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.