Orchideeen Hoeve Luttelgeest

Orchideeen Hoeve Luttelgeest


Orchideeen hoeve Luttelgeest

Zaterdagavond vonden we eigenlijk dat we daar weer eens naartoe moesten, de Orchideeen Hoeve. Dus in plaats van te plannen, gewoon op zondagmorgen in de auto stappen en op weg naar Luttelgeest. 270 km heen en later ook weer 270 km terug. Na Amersfoort gaat de weg naar het noorden nog maar over een eenbaansweg, dus recht in the middle of nowhere. Bij aankomst daar sneeuwde het zelfs. En dat niet alleen maar om naar mooie Orchideeen te kijken, uiteraard naar de Maleise, de Tropische en Taiwanese tuinen en niet te vergeten de schitterende vlindertuin. Het zal u niet verbazen dat onze hobby, de collectie aan orchideeen weer iets is uitgebreid. Niet te veel, want we hebben helaas niet genoeg plaats om alle planten die we willen hebben te kunnen plaatsen. Het gaat ons te ver om een orchidee als snijbloem te zien en hem na de bloei weg te gooien. We hebben er die al jaren oud zijn en meerdere malen per jaar bloeien. De twee foto’s kunnen worden vergroot door erop te klikken.


Orchideeen hoeve Luttelgeest

19 Comments

  1. Prachtige bloemen, jaren geleden lukt het me om de orchideeen goed te verzorgen maar nu gaan ze allemaal dood. Het was ook in een andere huis, wellicht dat het er ook mee te maken heeft? Bij het Westland staan er kassen vol van, echt mega groot bedrijven die overal hun planten verkopen. Mooi om te zien dat NL hier ook goed in is.
    .-= lisaes laatste blog ..#tweetupthehague nr2 =-.

  2. Uit eigen ervaring weet ik dat die Orchideeenhoeve inderdaad wel een bezoekje waard is. Het zal er vast goed toeven geweest zijn, want buiten was het gistermiddag met een maximumtemperatuur van 0,6 eC bepaald niet warm.
    .-= Jan K.es laatste blog ..Weerbeeld januari =-.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: