Mijn Desktop e door Frank (van IkFotograag.nl)

Wat ik een van de mooie dingen vind van de moderne besturingssystemen, is de mogelijkheid om die aan te passen aan je eigen voorkeur. Wat ik hiermee bedoel is een leuke foto of afbeelding, van iets wat je op dat moment aanspreekt, als achtergrond. Vroeger in DOS (Een besturingssysteem uit de prehistorie) ging dat niet. En jammer genoeg wordt bij veel bedrijven het plaatsen van een eigen foto, op de desktop/bureaublad van de bedrijfs-PC, niet toegestaan. Natuurlijk snap ik ook wel, dat PC’s waar de klanten of bezoekers zicht op hebben, een zogenaamde uniforme bedrijfsuitstraling of zoiets moeten hebben, maar verder….. Bij ons op het bedrijf is hete sinds een jaar of drie wel mogelijk, en dat er behoefte is zie je duidelijk als je langs de kantoren loopt. En waarom ook niet, als mensen zich daar toch prettig bij voelen. Zo heeft er bij mij de afgelopen maanden, totdat hij afgeleverd werd, een afbeelding van mijn nieuwe auto op gestaan. Dat was iets om me op te verheugen, zowel thuis als op het werk. Ik ben naar de film Avatar geweest, de 3D versie, die vond ik zo mooi dat een foto hiervan een tijdlang mijn desktop heeft gesierd. Afgelopen zaterdag heb ik hem de tweede keer gezien, het is echt een mooie film, een aanrader!e Sinds vandaag werd het weer eens tijd voor een andere desktop. Nu staat (of beter gezegd ligt) een van mijn katten er op. Een foto van een vol ontspannen kat die even een momentje de ogen dicht doet. Een foto waarbij ik de kleur van de bank waarop hij ligt weg heb gehaald, want de kleur trok teveel de aandacht. Hoe ik dat doe, foto’s deels kleur/zwartwit maken heb ik al eens eerder laten zien en kun je eventueel nog eens hier nalezen.

15 Comments

 1. Nu met windows7 schieten de fotos over het blad heen en weer. Alleen ik schrijf zo veel, dat ik de achtergronden niet eens kan zien.
  .-= Brilliees laatste blog ..Kamervragen stellen =-.

 2. Avatar was zeker schitterend en die foto van je kat ook!
  .-= Liesbethes laatste blog ..Jongetje beschoten =-.

 3. Met windows 7 heb ik thuis om de drie minuten een andere desktop, momenteel met foto’s van de Grand Canyon en Yellowstone Park, vakantievoorpret. Op kantoor staat een mooie regenboog die mijn twee monitors samen netjes overspant (van een dual screen wallpapers site gehaald, wat nog niet meevalt want er is vooral een hoop kitsch op het web, in de bijgekleurde zonsondergangen-sfeer). Die wekt nog weleens de bewondering van collega’s, die elk maar een scherm hebben. Toch heeft renesmurf gelijk, meestal zie je hem alleen ’s morgens en ’s avonds een keer.
  Dat is wel een hele mooie foto, van je kat.
  .-= Irenees laatste blog ..Kunst(ig) =-.

 4. Op mijn buroblad staat een foto van mijn zoon met zijn voeten op mijn bureau. Niet spannend tot ze mijn laptop moesten lenen voor een presentatie voor 100 man. Dan is zo’n foto toch iets minder 🙂
  .-= Frank103es laatste blog ..Dinsdagavondtreinen bij Erik =-.

 5. Poes ligt er heerlijk ontspannen bij.
  Zo lang het geen aanstootgevende prenten zijn, moet een desktop ook in een bedrijfsomgeving naar eigen inzicht en voorkeur op te sieren zijn, naar mijn idee.
  Mijn bureuablad wordt momenteel gesierd door de maan.
  .-= Jan K.es laatste blog ..Samen =-.

 6. Stel je voor dat je “broodheer” alleen een afbeelding van zichzelf op je pc scherm zou dulden. Ik denk dat het aan de Ondernemingsraden is om zo iets te beoordelen en de werkgever ( in juridische termen “bestuurder” )daarvan advies te geven. Ongevraagd. Conform de Wet op de Ondernemings Raden.
  .-= Leibelees laatste blog ..Olympische rookpluimen en andere luxe =-.

 7. Ik zit momenteel in Mexicaanse sferen met een aero-achtergrond van Mickysoft. Een van mijn katten, Juultje heeft jarenlang op het scherm gestaan.

 8. Door het aanpassen krijgt elke pc een eigen stijl, en is dus een persoonlijk items geworden en reflecteert de gebruiker.
  .-= Chantales laatste blog ..1000ste =-.

 9. Mooie foto, heerlijk om zo te kunnen liggen.
  Ik wissel zelf ook nog wel eens van achtergrond, nu een landschap in beeld. Ook lekker rustgevend.

  Fijne dag, greetzz
  .-= Angeles laatste blog ..liefde.. =-.

 10. en poezekinderen zijn altijd dankbare onderwerpen voor desktops – – – hoe meer hoe beter 🙂
  .-= eF-eMes laatste blog ..Ochtendzon =-.

 11. Een mooie intens tevreden poes. Ik heb op het ogenblik niets, er begint een windows dingetje te draaien als ik te lang niets doe.

 12. Laat de kt maar niet aan je scherm krabben. Dat leest niet zo makkelijk. Avatar is een geweldige film ja.

 13. Je zou er zo naast gaan liggen en lekker mee soezen.

 14. Ik vind dat een ieder zelf moet kunnen bepalen wat die als buroblad heeft.
  Ik heb zelf een wereldkaart, en ik kan zien waar het donker en licht is.
  Op zich wel leuk, toch zie ik het vrijwel alleen bij het opstarten en afsluiten.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Vraag en aanbod. =-.

Geef een reactie