Witheet

Als vegetariers zo van dieren houden, waarom eten ze dan al hun eten op?

Witheet is de naam van de kleur die ons boekenrek krijgt, tenminste volgens A. de kleur is wit en komt uit de kleurlijn Vuur, van de Gamma. Als het goed is komt het boekenrek vandaag in de verf te staan en kunnen deze week alle boeken erin. Gisteren is het geheel geplamuurd en geschuurd en zijn de naden opgevuld met acrylaatkit. Daarna heb ik alles in de grondverf gezet. Het ziet er nu al prima uit, dus na een mooie verfbeurt komt dat wel goed. En een mens moet toch wat te doen hebben in het weekend. Het levert alleen niet zoveel inspiratie op voor een blog, het lijkt gewoon op werken. Maar goed, in de tijd dat ik aan het klussen was heeft A. een heerlijke erwtensoep gebrouwen met kruiden van ons terras. Als het aan mij ligt wordt het een mooi voorjaar en zal wel de laatste keer zijn dat we zelfgemaakte erwtensoep eten, ik vind het echt een wintersoep.
Voor iedereen een fijne zondag, geniet ervan, wat je ook doet.

Me!

20 Comments

 1. Je kunt niet ontkennen dat je de wind vandaag behoorlijk mee had bij het verven en dat het bovendien echt erwtensoep-weer was.
  .-= rob hamiltones laatste blog ..Raadsverkiezingen Nuth (4) =-.

 2. warm of koud weer, die soep gaat er steeds in.
  prettig weekend verder.
  .-= franckyes laatste blog ..fameuze foto =-.

 3. Bij ‘witheet’ krijg ik heel andere associaties dan de kleur van jullie nieuwe boekenkast. Maar hij zal er intussen vast al mooi glanzend bij hangen …

 4. een mens moet toch wat te doen hebben in het weekend, vind ik geen goed argument.
  Dat riekt naar werkverschaffing, terwijl werk juist iets is dat noodzakelijkerwijs moet gebeuren.

  Nou ja, vast mooi geworden in elk geval.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Geweldig =-.

 5. “Als vegetariers zo van dieren houden, waarom eten ze dan al hun eten op?” Of voeren ze hun geliefde poesjes kuikentjes die ofwel zijn gestorven door verstikking danwel levend in de gehaktmolen worden geworpen? Ik vind dat ongebrijpelijk.

  Niet onbegrijpelijk is de kleur die je gekozen hebt. Veel plezier met aanbrengen!
  .-= Terrebeles laatste blog ..Tsjechie =-.

 6. Erwtensoep eet ik niet vaak, maar wel het hele jaar door. Ik hou er wel altijd rekening mee dat het een maaltijd soep is en niet een simpel voorafje.

  Een paar jaar terug fietste ik eind-september over de Leneburgerheide. Toen ik daar een soort schaapskooiresaturantje trof had ik trek in soep en vroeg ik naar iets authentieks. Ik kreeg een lange en moeilijke naam te horen en zei doe maar. Vervolgens ging de grote pan open en kreeg ik een flinke kom snert. Het enige verschil was de worst die van de locale heideschapen kwam. Dus at ik heerlijk snert op hun terrasje. Kom daar in NL maar eens om. 🙂
  .-= Xiweles laatste blog ..Feb-27: Videofinish =-.

 7. Nou lekker hoor, snert! wit is ook nog in verschillende nuances, dat is waar..
  .-= Liesbethes laatste blog ..A real dog or fake? =-.

 8. nou veel succes dan maar vandaag………….
  ben erg benieuwd hoe het eruit ziet straks.

 9. Als je bloginspiratie wil moet je ook van die plofverf kopen 😛 (die hebben ze ook bij de gamma)
  .-= aarghes laatste blog ..koper =-.

 10. Ik weet niet hoe het weer bij jullie is, maar hier komt de regen bij bakken uit de lucht. Prima weer om een boekenkast te verven. Succes er mee en eet smakelijk van de erwtensoep. Zelfgemaakt is het lekkerst, doen wij ook altijd, 3 porties per keer koken, een om meteen van te smullen, twee in de diepvries. John is er gek op.
  .-= Catherinees laatste blog ..Het is een raadsel =-.

 11. Vegetariers hebben geluk er is voldoende groenvoer..

  Nou Me! dat is een mooi klusje voor de zondag, lekker witten.
  Het zal geweldig staan!
  Ben benieuwd naar het eindresultaat.

  Succes vandaag en genieten van de heerlijke soep,
  liefs,
  .-= Angeles laatste blog ..dromenrijk =-.

 12. ‘Witheet’ roept bij mij toch wel ietwat boze reactie op…ben benieuwd waar het vurige m inzit
  .-= mikelodeones laatste blog ..Op stap met de buuf en buum… =-.

 13. Wit is niet zomaar wit. Er zijn inderdaad zovele nuances in wit. Men zegt wel dat echt wit een archomatische kleur is, neutraal dus zonder tint maar die mensen die dat beweren moeten hun ogen gewoon goed gebruiken.

  Het is niet te hopen dat het vurige van dit wit een boekverbranding zal veroorzaken.
  .-= Leibelees laatste blog ..Een roestige her-innering =-.

 14. Wat toevallig, wij hadden gisteren ook erwtensoep. En ik sluit me aan bij Frank, ook in augustus bij 30 graden lust ik erwtensoep.
  .-= Johnes laatste blog ..Het is een raadsel =-.

 15. Het regent hier, we moeten nog ontbijten (het is 9.32), alle musea (Nemo, Spoorwegmuseum) zijn ivm schoolvakantie heel druk, uurtje naar opa en oma en wellicht vanmiddag naar de bioscoop (vallende gehaktballen), en dan is de zondag ongeveer weer om!
  .-= Frank103es laatste blog ..Het wagenpark =-.

 16. Wit is een mooie kleur vind ik. Ik heb hier ook al het houtwerk een bepaald wit gemaakt. Erwtensoep is nu wel lekker ja .

 17. Zelfgemaakte erwtensoep daar kunnen Unox en consorten echt niet aan tippen. Mij mogen ze voor zelfgemaakte erwtensoep ook zomers wakker maken, lekker! Wij slaan ook altijd wat op in de diepvries wanneer we erwtensoep maken. Iets lekkers hoef voor mij niet aan een jaargetijde verbonden te worden.

 18. Haha, hier ook erwtensoep, laatste keer deze winter. toch lekker hoor…!!
  Mooi, de grote klus bijna klaar.
  Fijne zondag.
  .-= Marjolijnes laatste blog ..Alweer zondag….. =-.

 19. Ik ben niet zo goed in kleuren. Dat laat ik altijd over aan Linda.
  .-= Brilliees laatste blog ..Mijn cultuur =-.

Geef een reactie