Statussymbool

Me!

De auto was vroeger een echt statussymbool. In de begintijd van de automobiel, zoals dat deftig werd genoemd, reed alleen de dokter, de notaris en de burgemeester in een auto. De auto was in die tijd geen alledaags bezit en alleen de welgestelden konden zich zo’n vehikel permitteren, tenminste, als ze een beetje konden sleutelen. De wegenwacht moest toen nog worden uitgevonden, voor de geenteresseerden, deze is pas in 1946 op de weg gekomen. Jaren later werd het een auto met chauffeur, dat was pas decadent en chique. En toen was er Hitler, en een tweede wereldoorlog, en de Volkswagen, ons aller trots. Want wie heeft er nou geen volkswagen gereden. De auto kwam ter beschikking van de kleine man, de harde werker en weg was de status. Onder de jeugd was een golfje GTI status, of later een Honda Civic, of Opel Corsa. Maar dat was schijnstatus. Daar doken onmiddellijk enkele fabrikanten op, zoals Jaguar, Mercedes en Rolls Royce. Met de onbetaalbare, en rijkdom uitstralende blitsbakken. En als laatste yes, was daar dan weer de Volkswagen, met de Bugatti Veyron. Moet ik nog meer zeggen… Ik weet, het is een beetje gechargeerd, maar het geeft wel aan dat we met z’n allen weg zijn van een stukje echte vrijheid op de weg. Alleen de echte armen onder ons kunnen nog dromen… van een mooie, onbereikbare auto, en als je dan toch droomt, waarom niet van een VW Veyron


volkswagen

16 Comments

 1. vind ’t helemaal niks…
  als ik ooit nog ’s rijk ben
  koop ik zo een:
  http://bit.ly/bY7bqV
  .-= Anderses laatste blog ..(sv)energye =-.

 2. Sorry, maar bij Buggati (en dan met een zachte g) moet ik altijd aan Jean Prick denken. Geen Bugatti zonder Jean http://www.youtube.com/watch?v=iUuinoFvznk

 3. Ja, mooi!!!! Hebbe, hebbe. Wat een prachtauto! Zucht….
  .-= Tinekees laatste blog ..Liefde voor dieren =-.

 4. Ik vind mijn Rover 2200 TC toch mooier, of een Jaguar XJ, of een Citroen DS…

 5. Ik heb niets met auto’s en zeker niet als statussymbool. Maar hiervoor ga ik toch door de knieen en durf ik mijn principes best even vaarwel te zeggen.

 6. Ik heb echt niets met auto’s…. als het maar rijdt, dat is mijn enige echte voorwaarde. Dromen doe ik soms, heel soms, over een Citroen DS. Geweldige auto!

  ps antwoord op jouw vraag: ja, doe maar! Wil je een persbericht? 😉
  .-= karines laatste blog ..Boek =-.

 7. nee zover hoef ik niet te dromen.
  Een leuke mazda mx5 voldoet ook al.
  Maar inderdaad VW heeft de auto bereikbaar gemaakt, nu is VW geen volks auto meer.
  .-= traveles laatste blog ..Brain =-.

 8. ’t Ziet er wel snel uit, maar doe mij toch maar een wat hoger modelletje, zodat je enigszins normaal kunt in- en uitstappen.

 9. Ik droom toch echt over andere dingen hoor. Over mooie muziek bijvoorbeeld.
  .-= Leibelees laatste blog ..Een roestige her-innering =-.

 10. Ik zit ook liever wat hoger, zal de leeftijd wel zijn.
  Ik vind het wel jammer dat veel merken samen gaan en de auto’s eenheidsworsten zijn geworden. een beetje afwijkend model moet je met een lantaarntje zoeken.
  .-= Johnes laatste blog ..Het is een raadsel =-.

 11. Doe mij die maar, haha jah! Ik rij er zo in weg –
  spannend zo’n auto!

  Liefs,
  .-= Angeles laatste blog ..ik net als jou.. =-.

 12. hij is prachtig,
  maar er in rijden nee,
  mij te laag…………….
  fijn weekend
  .-= carlaes laatste blog ..tennisarm =-.

 13. Dit soort auto’s is zo laag, dat je met je kont bijna op de weg zit. Daarom hoef ik er geen. 😉

 14. Mwah, ik vind mijn ZX toch net iets mooier 😛

 15. Nee, toch zou ik over deze niet dromen.
  Ik ga nog eens dromen over welke ik dan wel zou dromen.
  Maar nu eerst maar weekend houden.
  Geniet er van Me..!!
  .-= Marjolijnes laatste blog ..Weekend….. =-.

 16. En toch blijf ik Porsche de auto vinden. Deze zien er ook wel mooi eruit, maar zijn niet echt rijbaar.
  .-= Brilliees laatste blog ..Mijn cultuur =-.

Geef een reactie