Straatje e door Frank (van IkFotograag.nl)
Straatje e door Frank (van IkFotograag.nl)

Straatje e door Frank (van IkFotograag.nl)

Ik bewaar vrijwel iedere foto die ik ooit gemaakt heb, of hij moet dusdanig mislukt zijn, dat ik hem in de camera al wis.e Harde schijven zijn immers groot genoeg tegenwoordig.e Maar om het overzicht een beetje te houden, was ik vorige week toch maar eens wat gaan opruimen. Bij de eerste map al, van een vakantie in Zuidfrankrijk, kwam ik deze foto tegen. Een straatje ergens in het dorpje Vallauris. Scheef genomen, troep in beeld links, en achterin liep ook nog een of andere tourist. Ik kreeg er geen wauw gevoel bij zeg maar. Maar wissen vond ik ook lastig.

Van opruimen kwam niks meer, ik kon het niet laten om er wat mee te gaan hobbyen. De foto recht gezet, links wat afgesneden, de troep en de tourist gewist en uiteindelijk nog wat zitten spelen met de zwart/wit instellingen. De foto bevalt me nu eigenlijk al veel beter, ik bewaar hem in ieder geval. Waar ik wel nog over twijfel, is of ik van de linkerkant wat meer had moeten laten zitten, ik bedoel die regenpijpen helemaal links op het origineel?

20 Comments

  1. Op de tweede foto kun je de muur links niet meer zien, maar je veelt hem. De weldadige schaduw in dat mediterrane straatje straalt je tegemoet. Ook aan diepte verliest de foto niet, ik zie meer diepte in de tweede. De eerste foto is er een zoals ik er tientallen in mijn mappen heb zitten, de tweede nodigt uit tot langer kijken.
    .-= aarghes laatste blog ..Machtig =-.

  2. Ik ben een hele slechte fotograaf en zou me niet graag kritiek hebben op jouw foto en de bewerking daarvan. Misschien een heel kleine opmerking? Ja? Als je iets meer van de linkerkant zou laten zien zie je meer dat het een klein straatje is en heb je meer het gevoel dat je er door zou willen wandelen. Dat is gewoon mijn gevoel hoor! Fijne dag!
    .-= Tinekees laatste blog ..Nieuwe maand =-.

  3. Ik ben net als jij, bewaar ook nagenoeg alles. Heel veel kan ik dan later met bewerkingen nog mooi voor de fotolog gebruiken… het is alleen wel zo dat het archief dan wel erg groot is hier…

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.