Portretfotografie
Portretfotografie

Portretfotografie

Gisteren hadden we cursus portretfotografie op locatie. Voor de afwisseling was het eens droog en scheen af en toe het zonnetje. Dat is wel zo handig. En kasteel Elsloo is een hele mooie plaats om wat afwisselende portretten te kunnen maken. Het kasteel ligt naast de Maas, dus ook water in de buurt en een prachtige kasteeltuin. En dan heb je een fotograaf en een model, en beiden zijn niet ervaren. Eigenlijk fotografeer ik niet zoveel mensen, ik zit liever in oude gebouwen. Dus in het begin was het een beetje vreemd en even wennen aan elkaar, maar al snel bleek dat het wel meeviel en we het samen goed konden vinden, af en toe enthousiast, maar ook heel ingetogen. Alleen op het allerlaatste moment ging het even fout. Bij de kleine sluis naar de kasteelvijver wilde ik nog een paar foto’s maken en verzocht het model, terwijl ikzelf aan de andere zijde stond, even over te steken over een tweede wateruitlaat. Mijn opmerking dat ze het niet moest doen als het haar te moeilijk leek, en mijn duidelijke “val niet erin”, waren niet voldoende. De steen verschoof iets en voor ze het wist stond ze in het water. Meer dan een natte voet is het gelukkig niet geworden. Thuis gekomen had ik een luxe probleem, heel veel erg mooie foto’s en ik kan er niet toe komen om de beste 25 eruit te halen voor een kleine portfolio. Ik blijf steken bij een vijftigtal foto’s. En een foto wil ik hier wel plaatsen, de rest is voor de cursus en uiteraard voor het model. Op de foto klikken levert een groter exemplaar op, overigens is deze foto niet gecropt of bewerkt, alleen maar kleiner gemaakt.


Photoshoot Kasteel Elsloo

20 reacties

  1. Ik ben ook niet zo’n mensenfotograaf, doe mij maar bloemetjes, beestjes en spannende luchten. Maar jij hebt je hier uitstekend mee weten te redden, dit vind ik in elk geval een fraai portret.
    Zo te zien hadden jullie er mooi zacht licht bij, en dat is vooral voor portretfotografie toch mooi meegenomen.
    .-= Jan K.es laatste blog ..Lichtvoetig =-.

  2. Tja, dr kettingkje had ze wel in haar broekzak mogen doen en het diafragma ook meer richting 2.8 voor minder scherptediepte. Verder vind ik het een geslaagde opname.
    Persoonlijk vind ik het ook sprekender als het model in de lens kijkt, het is nu een beetje een profielopname geworden.
    .-= Frank103es laatste blog ..De sleur =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.