Portretfotografie

Gisteren hadden we cursus portretfotografie op locatie. Voor de afwisseling was het eens droog en scheen af en toe het zonnetje. Dat is wel zo handig. En kasteel Elsloo is een hele mooie plaats om wat afwisselende portretten te kunnen maken. Het kasteel ligt naast de Maas, dus ook water in de buurt en een prachtige kasteeltuin. En dan heb je een fotograaf en een model, en beiden zijn niet ervaren. Eigenlijk fotografeer ik niet zoveel mensen, ik zit liever in oude gebouwen. Dus in het begin was het een beetje vreemd en even wennen aan elkaar, maar al snel bleek dat het wel meeviel en we het samen goed konden vinden, af en toe enthousiast, maar ook heel ingetogen. Alleen op het allerlaatste moment ging het even fout. Bij de kleine sluis naar de kasteelvijver wilde ik nog een paar foto’s maken en verzocht het model, terwijl ikzelf aan de andere zijde stond, even over te steken over een tweede wateruitlaat. Mijn opmerking dat ze het niet moest doen als het haar te moeilijk leek, en mijn duidelijke “val niet erin”, waren niet voldoende. De steen verschoof iets en voor ze het wist stond ze in het water. Meer dan een natte voet is het gelukkig niet geworden. Thuis gekomen had ik een luxe probleem, heel veel erg mooie foto’s en ik kan er niet toe komen om de beste 25 eruit te halen voor een kleine portfolio. Ik blijf steken bij een vijftigtal foto’s. En een foto wil ik hier wel plaatsen, de rest is voor de cursus en uiteraard voor het model. Op de foto klikken levert een groter exemplaar op, overigens is deze foto niet gecropt of bewerkt, alleen maar kleiner gemaakt.


Photoshoot Kasteel Elsloo

20 Comments

 1. Toch goed gedaan voor iemand die liever dingen schiet dan mensen.
  Val er niet in.. 🙂
  .-= Ebelienes laatste blog ..Sweet b-day =-.

 2. Ik ben ook niet zo’n mensenfotograaf, doe mij maar bloemetjes, beestjes en spannende luchten. Maar jij hebt je hier uitstekend mee weten te redden, dit vind ik in elk geval een fraai portret.
  Zo te zien hadden jullie er mooi zacht licht bij, en dat is vooral voor portretfotografie toch mooi meegenomen.
  .-= Jan K.es laatste blog ..Lichtvoetig =-.

 3. natte voeten worden rap weer droog. Schoenen ook.
  Zoiets heb je soms al na een plensbui.
  Voor kunst moet je kunnen afzien, heeft men mij ooit wijsgemaakt.
  .-= franckyes laatste blog ..In de naam van =-.

 4. Ik klik altijd maar vanuit vreemde posities. En zo de prachtigste fotos. Waar ik dan de mooiste van bewaar… 1 op 100.
  .-= Brilliees laatste blog ..Voor jullie gezondheid =-.

 5. Vijftig mooie foto’s, wat een weelde!
  .-= Joycees laatste blog ..Ligt het aan mij, ofe =-.

 6. Een vrij drukke achtergrond misschien maar verder vind ik het een mooie foto. Meer dan deze krijgen we niet te zien of ….???
  .-= Daisyes laatste blog ..Pink =-.

 7. Wat een mooie lichtval. Prachtige foto.
  .-= Catherinees laatste blog ..Poppenhuisbeurs en wedstrijd 2010 =-.

 8. Tja, dr kettingkje had ze wel in haar broekzak mogen doen en het diafragma ook meer richting 2.8 voor minder scherptediepte. Verder vind ik het een geslaagde opname.
  Persoonlijk vind ik het ook sprekender als het model in de lens kijkt, het is nu een beetje een profielopname geworden.
  .-= Frank103es laatste blog ..De sleur =-.

 9. wow
  prachtig zeg…………………………………….

 10. Prachtige foto!
  Ze zal dat natte voetje vast en zeker niet erg vinden als ze zo’n mooie serie foto’s krijgt!
  groetjes,
  Elmar

 11. Dat is een mooie foto geworden.
  .-= Johnes laatste blog ..Regenboog =-.

 12. Mooie lichtval.
  .-= tones laatste blog ..Drinken moet je leren =-.

 13. Van mij hadden de takken wel buiten beeld mogen blijven. Verder staat ze er heel mooi op met het licht op haar gezicht 🙂

 14. Wat betreft de foto, ik vind de achtergrond niet zo mooi voor een portretfoto, hij stoort me wat.

 15. Deze is alvast prachtig! Ook ik ben nu wel benieuwd naar de andere foto’s. Het model kon er vast wel om lachen. Dit soort dingen gebeuren gewoon, maakt het misschien wel extra spontaan.

  Liefs,
  .-= Alexandraes laatste blog ..vaarwel tot zo.. =-.

 16. Je ziet nog eens wat tijdens zo’n cursus. Practig resultaat dat mij nieuwsgierig maakt naar de andere 50 “afdrukken”.
  .-= Terrebeles laatste blog ..Gaaf weekend =-.

 17. Ik zet bijna nooit mensen op de foto, want ik vind dat absoluut niet makkelijk. Het is jou goed gelukt.
  .-= Redstares laatste blog .. =-.

 18. Mooi model..!!
  Kan me voorstellen dat je moeilijk kunt kiezen als alle foto’s er zo mooi uitzien.
  Fijne dag vandaag.

 19. wow, en zeer geslaagd ook! Ik ben er bijna stil van!
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Indecent Proposal =-.

 20. Mijn compliment. Maar je had wel eens wat meer over deze schoonheid mogen vertellen in plaats van uitgebreid te verhandelen over kasteel Elsloo en zijn tuinen en vijvers. Want dit groeit en bloeit dus echt en nog niet eens in het wild.
  .-= rob hamiltones laatste blog ..Patagonische beelden =-.

Geef een reactie