Leed e door Frank (van IkFotograag.nl)

Het leed is weer geleden, ik ben er weer een jaar vanaf, gelukkig. Sinds pakweg 35 jaar, vul ik ieder jaar zelf mijn belastingaangifte in. Daarom geld ik in mijn familie en kennissenkring als de “expert”. In het land der blinden is eenoog nou eenmaal koning. Daardoor ook, wordt ik ieder jaar weer gevraagd, om voor een aantal van hen de belastingaangifte te verzorgen. Want ondanks dat de Fiscus de slogan hanteert over niet leuker wel gemakkelijker, lopen veel mensen toch helemaal vast als ze zo’n formulier moeten invullen. En ondanks dat ik het niet echt moeilijk vind, zie er toch ook ieder jaar tegen op. Ik heb dan ook altijd, even, het gevoel, wanneer de klus klaar is, dat ik voor de rest van het jaar achterover kan gaan leunen, dat is natuurlijk niet zo, maar toch. Het invullen van het belastingformulier wordt wel ieder jaar een beetje eenvoudiger. De aftrekposten worden langzaamaan helemaal afgeschaft, en dat is, denk ik dan, wat de Fiscus bedoeld met niet leuker wel gemakkelijker.

Het leven wordt zo steeds duurder. Zo ook onze glazenwasser die gisteren ineens een vijftien procent hogere rekening in de brievenbus stopte, met een begeleidend briefje over gestegen kosten en zo blablabla. Hij zal ook wel minder hebben mogen aftrekken, vermoed ik dan. Het wordt tijd dat wij als consumenten maar eens briefjes in de brievenbussen van onze leveranciers, banken, verzekeringen, enz. gaan stoppen met de mededeling dat het, vanwege gestegen kosten en overheidsbezuinigingen, allemaal een stuk goedkoper moet. Want als de overheid bezuinigt dan moeten wij meer betalen. Dat is een zogenaamde wet van Meden en Perzen. Jammer genoege hebben we niet allemaal een geld poepend ezeltje of geldboompje in de tuin staan.

16 Comments

 1. Vul dat ding nooit in, doet de boekhouder! Heb het wel eens geprobeerd maar hij kan toveren en ik niet….. ik kreeg van mezelf niets maar via hem wel…. Jippie!!

  Briefjes inleveren, daar ben ik Voorstander van! Alles wat ik verdien… daar mag ik weinig van houden en ik blijf me scheel betalen!! Omdat ik ietsje meer verdien dan mijn buurvrouw komt zij wel in aanmerking voor allerlei kortingen en gratis wasmachine etc! En ik met een paar euro meer…. moet alles zelf betalen! Ik blijf het niet eerlijk vinden!! Terwijl zij heerlijk 7 weken met vrienden in Italie kan doorbrengen en ik zonder sjiek onderkomen na een weekje al weer naar huis moet!!
  Ik houdt moed!!
  .-= sillymees laatste blog ..Ode aan handige buurmannen! =-.

 2. Eigenbijdrage wordt 775 euro in de zorg. Draai de kraan maar vast verder open.
  .-= Brilliees laatste blog ..Geen goed verhaal =-.

 3. Ik heb een buikriem en die haal ik wel aan. Voldoet goed.
  .-= hansckees laatste blog ..JESSE =-.

 4. Ik ben blij dat mijn eega meer verstand heeft van belastingen dan ik, maar ook zij heeft dit jaar weer wat minder geld los kunnen peuteren van de staat …
  .-= Jan K.es laatste blog ..Maartse buien =-.

 5. Ik hoef geen geldboompje of zo’n ezel die ook weer te eten moet hebben, gewoon 25 miljoen van de staatsloterij is voor mij ook voldoende!
  .-= Frank103es laatste blog ..Dinsdagavondtreinen bij Erik =-.

 6. Het is inderdaad elk jaar weer hetzelfde liedje die belasting aangifte, moeilijk is het niet maar voordat je al je gegevens weer bovenwater hebt…..
  Als we allemaal een geldbommpje zouden hebben zou geld waardeloos worden dus of dat helpt…. 😉
  groetjes,
  Elmar

 7. Mooi is die afbeelding van Anton Pieck. Ik heb de aangifte online gedaan met een programmaatje. Die van mijn vader is even meer werk dat doet een financiele adviseur al jaren en daar vraagt hij aardig wat voor. Jouw familie en kennissen hebben geluk dat jij het voor ze doet.
  .-= Liesbethes laatste blog ..Collages Kralingse Bos en Plas =-.

 8. Economie is het meest domme wat de mens zichzelf heeft kunnen aandoen.
  .-= Leibelees laatste blog ..De gebrekkige kennis van een grote bedrieger =-.

 9. Alsof kosten voor burgers niet stijgen…Heb bij het DWI een verzoek ingediend om mij te laten betalen voor het verschaffen van werk aan maar liefst 12 verschillende medewerkers aldaar. Mijn verzoek is gehonoreerd in de vorm van een aanvullende uitkering. Zo hoort dat. Het schijnt dat per 3 werklozen een hele ambtenaar werk heeft. Dus zonder werklozen zouden er heel wat meer werklozen zijn…
  .-= Terrebeles laatste blog ..Geld =-.

 10. Dat vind ik nu echt mannenwerk 😉

 11. Hier zijn de belastingzaken vorige week verstuurd. Het is niet moeilijk of ingewikkeld, maar toch stel ik het elk jaar weer tot het laatste moment uit.
  .-= Johnes laatste blog ..Eenden =-.

 12. Als je het hele verhaal van dit ezeltje wil lezen, een sprookje van Grimm kun je het hier vinden: http://www.beleven.org/verhaal/tafeltje_dek_je_ezeltje_strek_je_en_knuppel_uit_de_zak

 13. Ik vul al jaren ook mijn eigen aangifte in. Tegenwoordig is dat ook heel goed te doen, er valt toch nauwelijks meer iets te halen…

 14. Ook hier zijn de papieren weer de deur uit, de administratie is weer op orde, ook wel lekker.
  Ja, een geldboompje zou wel eens handig zijn, alleen willen de muntjes in mijn tuintje nog niet bloeien, wat flauw.. 🙂

  Fijne dag,
  liefs,
  .-= Alexandraes laatste blog ..mobiel podium.. =-.

 15. Zo’n ezel of boom zou wel makkelijk zijn, maar alles voor niets krijgen schiet ook niet op. HEt wordt idd steeds minder wat je terug kan vragen.
  .-= Redstares laatste blog .. =-.

 16. Ik heb toch liever dat mensen meer betalen en dat er minder afgetrokken kan worden.
  Betalen moet toch, en met al dat getrek blijft er weer wat hangen, want de belastingmeneren moeten ook een maandloon.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Jacques Plafond =-.

Geef een reactie