Vergeten auto's – De Panther Lima

Me! from bVision

De Panther Lima is een klassieke auto uit de 70’er jaren. De auto werd voornamelijk gebouwd met Vauxhall Viva en Vauxhall Magnum onderdelen. Zeg maar Engelse Opel onderdelen. Motorisch had je met deze auto niets te klagen, daar zorgde de 2.3 liter Turbo I4 motor uit de Magnum wel voor. De body was geheel uit fiberglas gemaakt. De auto lijkt een beetje op de Morgan of een Allard. De auto werd geproduceerd van 1976 tot 1982. Er werd een totale productie van bijna 900 auto’s gehaald. Opvolger van de Lima is de Kallista

Me! from bVision

14 Comments

 1. Dirk

  30/07/2014
  Ik ben reeds 8 jaar eigenaar van een panther lima, en reeds vele kilometers rijplezier beleefd
  Twee vakanties in de Provence met een 1000 tal kilometer in de week ter plaatste zullen we niet snel vergeten
  De wagen vindt ik ontzettend mooi en betrouwbaar.
  Groeten

 2. De panther Lima is op een monocoque van een mg midget gebouwd , ook deuren en alu raamlijst.Aan deze body zijn de spatborden gemonteerd en daardoor breder.Maar interieur is dus net zo smal als een mg midget.Ik heb zelf een aluminium kallista gehad,maar deze had met z’n zware motor van een Granada eigenlijk geen beste prestaties.

 3. ik heb een panter lima gekocht en ben hem aan het opknappen maar ik heb nog een probleem ik kan het chassisnummer niet vinden wie weet waar die kan staan op het kenteken staat alleen op L kokerbalk maar die heb ik helemaal schoon en is er niet verder is het een klasse auto en kan bijna niet wachten om er mee de weg op gaan

 4. Beste,
  Ikzelf ben reeds 5 jaar in het bezit van een panther lima,
  reeds vele uurtjes plezier beleefd .
  De tofste vakantie in de provence met de panther,echt leuk ding.
  Groeten.

 5. De Vauxhall Viva was een van de laatste Vauxhall’s die geen kloon was van Opel, maw stuur rechts en een ander embleem. Ach die jaren 70, toen werden nog mooie en bijzondere auto’s gebouwd.
  .-= PorscheHarryes laatste blog ..Goud van Hout =-.

 6. De Panther Tomaso is volgens mij hun bekendste model, of sla ik de plank nu helemaal mis? Dit is hetzelfde model als een Morgan, echt bijzonder vind ik het niet.
  .-= Frank103es laatste blog ..Paas 2010 =-.

 7. zo wouw, die valt wel op. Mooi hoor.
  .-= Liesbethes laatste blog ..Paashaas-geintje =-.

 8. ik vindt hem prachtig,
  zelfs de kleur is top.
  😉
  .-= carlaes laatste blog ..weekend =-.

 9. daar wil ik wel een ritje mee maken…
  .-= mikelodeones laatste blog ..Afvallen of afslanken….? =-.

 10. Daar zou ik nog wel eens een ommetje mee willen maken op een mooie zomerse dag.
  De eerste auto van mijn ouders was een Vauxhall Viva. Die naam komt met deze prachtkar ineens in een heel ander licht te staan … 😉
  .-= Jan K.es laatste blog ..Boumantsje =-.

 11. Wauw,… net als in de film..ik wil hem..!
  Zie mezelf wel een rondje rijden, met mooi weer dan, richting strand, Yes.

  Liefs,
  .-= Alexandraes laatste blog ..ritme.. =-.

 12. Dit is wel een erg mooie auto. Die gril is ook prachtig.
  .-= Redstares laatste blog .. =-.

 13. Ja, dat is echt een auto om heel langzaam over een warme boulevard te rijden.
  Krijg je veel bekijks mee.
  Fijne dagen Me.

 14. Die kleur maakt hem lelijk, maar misschien staat geen enkele kleur hem wel, beetje erg appart op een voor minder mooie manier.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Moet kunnen =-.

Geef een reactie