Vergeten auto's – De Panther Lima

Vergeten auto's – De Panther Lima

Me! from bVision

De Panther Lima is een klassieke auto uit de 70’er jaren. De auto werd voornamelijk gebouwd met Vauxhall Viva en Vauxhall Magnum onderdelen. Zeg maar Engelse Opel onderdelen. Motorisch had je met deze auto niets te klagen, daar zorgde de 2.3 liter Turbo I4 motor uit de Magnum wel voor. De body was geheel uit fiberglas gemaakt. De auto lijkt een beetje op de Morgan of een Allard. De auto werd geproduceerd van 1976 tot 1982. Er werd een totale productie van bijna 900 auto’s gehaald. Opvolger van de Lima is de Kallista

Me! from bVision

14 Comments

 1. Dirk

  30/07/2014
  Ik ben reeds 8 jaar eigenaar van een panther lima, en reeds vele kilometers rijplezier beleefd
  Twee vakanties in de Provence met een 1000 tal kilometer in de week ter plaatste zullen we niet snel vergeten
  De wagen vindt ik ontzettend mooi en betrouwbaar.
  Groeten

 2. Piet

  De panther Lima is op een monocoque van een mg midget gebouwd , ook deuren en alu raamlijst.Aan deze body zijn de spatborden gemonteerd en daardoor breder.Maar interieur is dus net zo smal als een mg midget.Ik heb zelf een aluminium kallista gehad,maar deze had met z’n zware motor van een Granada eigenlijk geen beste prestaties.

 3. herman

  ik heb een panter lima gekocht en ben hem aan het opknappen maar ik heb nog een probleem ik kan het chassisnummer niet vinden wie weet waar die kan staan op het kenteken staat alleen op L kokerbalk maar die heb ik helemaal schoon en is er niet verder is het een klasse auto en kan bijna niet wachten om er mee de weg op gaan

 4. dc, panther

  Beste,
  Ikzelf ben reeds 5 jaar in het bezit van een panther lima,
  reeds vele uurtjes plezier beleefd .
  De tofste vakantie in de provence met de panther,echt leuk ding.
  Groeten.

 5. Daar zou ik nog wel eens een ommetje mee willen maken op een mooie zomerse dag.
  De eerste auto van mijn ouders was een Vauxhall Viva. Die naam komt met deze prachtkar ineens in een heel ander licht te staan … 😉
  .-= Jan K.es laatste blog ..Boumantsje =-.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: