Een kevertje dat kon zwemmen
Een kevertje dat kon zwemmen

Een kevertje dat kon zwemmen

Volkswagen te water

Een kevertje dat kon zwemmen is geen sprookje van ene Hans Christian Andersen, maar een werkelijk verhaal uit de tweede wereldoorlog waar ene Ferdinand Porsche zich bezig hield met de ontwikkelingen van militaire en civiele voertuigen voor ene Adolf Hitler.

Volkswagen te water

Het kevertje dat kon zwemmen is in dit geval een VW Schwimmwagen. Een drijvende kever met een via een aftakas aangedreven propeller aan de achterkant en met een luchtgekoelde viercilinder boxermotor. De motor drijft naar keuze twee of vier wielen aan. Het was een mooi functioneel autootje wat helaas maar bestemd was voor een klein publiek.Daarom vindt men dan ook maar weinig amfibie vaartuigen op de weg. De meeste zijn gebouwd voor militaire doeleinden.

Volkswagen te water

13 Comments

 1. Het blijft jammer dat de grootste technische vooruitgang vaak tijdens oorlogen geboekt wordt (en dan inderdaad vaak door de Duitsers).
  De Britten konden er echter ook wat van: de Merlin – Rolls-Royce motor van de Spitfire ging van 800 naar 2000 pk, tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  .-= Laurentes laatste blog ..Draagtijd =-.

 2. Ik wist echt niet dat zoiets vroeger gemaakt werd. Grappige uitvinding maar of het zo makkelijk is, weet ik niet.
  Die ene man voorin moet zich stevig vasthouden. Volgens mij had hij er weinig vertrouwen in.

 3. Paar weken terug was hier zo’n hele happening met allerlei amfibievoertuigen, over ’t riviertje. Helaas heb ik het gemist, was echt logwaardig. En ja, ik vind het reuze leuke dingen!
  .-= Richtsjees laatste blog ..dotjes =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.