Een mooie lenteavond e door Frank (van IkFotograag.nl)
Een mooie lenteavond e door Frank (van IkFotograag.nl)

Een mooie lenteavond e door Frank (van IkFotograag.nl)

Vorig weekend was ik in Maastricht om wat foto’s van de zonsondergang te maken. Bij het uitstappen uit de auto keek ik even omhoog en zag nog net een laatste zonnestraal op de bovenkant van het gebouw.

Ook onder tegen het gebouw zorgde een van de laatste zonnestralen voor een mooi tafereel op een muur, in de vorm van de schaduw van de fotograag en zijn broer die ook fotograag is.

De ondergaande zon gaf een mooi lichtspektakel tegen de helemaal wolkeloze lucht, vliegtuigen mochten niet vliegen in dit weekend, vanwege de aswolk van de IJslandse vulkaan. Maar die wolk hing even niet boven Maastricht.

Nadat de zon helemaal onder was, zag ik vleermuizen in het bijna donker langs ons heen schieten. De wind was inmiddels helemaal gaan liggen en dat zorgde ervoor, dat het oppervlakte van de Maas spiegelglad was. Een prachtig schouwspel al diee lichtreflectiese in het water.

Op de terugweg naar de auto hadden we een ontmoeting met een groepje “hangjongeren”. Ze wilden graag op de foto. Wij vroegen hen daarom even erg stil te blijven “hangen”, maar ze “hingen” toch niet lang genoeg, om scherp op de foto te komen. Ze vonden de resultaten toch “vet” en/of “cool”e en vroegen of we ze de foto’s wilden e-mailen. Deze laatste foto is overigens gemaakt door mijn broer.

Soms heb je van die heel bijzondere avonden.

16 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.