Echt macro e door Frank (van IkFotograag.nl)

Onlangs mocht ik van iemand eens een echte macrolens uitproberen. Eentje die echt 1:1 kan; dat wil zeggen dat het onderwerp daarmeee even groot op het negatief/processor komt als dat het in werkelijkheid is. De meeste zoomlenzen die in de handel zijn,e die ook een zogenaamde macrostand hebben, gaan meestal niet verder dan 1:4, vier keer zo klein als in werkelijkheid. Zulke lenzen heb ik zelf ook. Maar een echte macrolens biedt toch een extra dimensie heb ik gemerkt.

Hieronder een van de foto’s, een clematis in mijn achtertuin staat in bloei, de bloemen hiervan zijn een mooi onderwerp. Ik heb bewust met een zo groot mogelijke diafragma-opening gewerkt om juist heel weinig scherptediepte te hebben. Hiermee heb ik het accent op de meeldraden gelegd. Zo heel dichtbij heeft het wel iets van een zeeanemoon,e alleen de anemoonvisjes ontbreken.

14 Comments

 1. Schitterende foto!
  Het hart van een bloem is zo bijzonder mooi, het blijft dan ook een perfect object voor het maken van macro-opnames.
  .-= Downeres laatste blog ..Prutsen =-.

 2. ja, zo kan je alles altijd nog perfecter krijgen, dat houdt nooit op! Knap als je daarmee overweg kan.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Filmpje van Foto van Filmpje =-.

 3. ik heb een canon EF 100 mm lens en ben er dol op, zou hem nooit meer kwijt willen………………………….
  mooie foto ik ben der dol op
  .-= carlaes laatste blog ..vlinders en bloemen =-.

 4. Mooi detail. Ja, kan ook tegenwoordig snel het resultaat zien. En dat ik ook wel lekker.
  .-= Brilliees laatste blog ..Handen in de lucht =-.

 5. Knap werk!
  Tegen een echte macrolens kan mijn alles-in-een net niet op.

 6. Prachtig!
  Opnieuw want alleen prachtig mag niet……..
  Ik vind het een prachtige foto.
  😉

 7. Ik heb geen verstand van lenzen en diafragma’s etc. Maar de foto is heel goed geslaagd.
  .-= Johnes laatste blog ..UPC =-.

 8. Wacht even met het aanschaffen van een macrolens. Ik heb heb twee hele mooie videos (avi’s) over macrofotografie die je wellicht op andere gedachten brengen.

 9. prachtige plaat…
  .-= HUUBes laatste blog ..Anoniem miljonair… =-.

 10. Bij echte macrofoto’s is het ook mooi om met een ringflitser te werken, ik heb er eentje en dat geeft ook weer meer dimensie.

 11. Erg goed geslaagd, moeilijkste bij echte macro is de scherpte op het goede punt, en dat heb je goed voormekaar!
  .-= Frank103es laatste blog ..SHM deel 3: de moevie =-.

 12. Zo’n lens is mooi ja. Het geeft mooie foto’s.
  .-= Redstares laatste blog ..Muziek op zaterdag =-.

 13. Mooi…!!!
  Fijne dag vandaag.
  .-= Marjolijnes laatste blog ..Gisteren…controle… =-.

Geef een reactie