Echt macro e door Frank (van IkFotograag.nl)
Echt macro e door Frank (van IkFotograag.nl)

Echt macro e door Frank (van IkFotograag.nl)

Onlangs mocht ik van iemand eens een echte macrolens uitproberen. Eentje die echt 1:1 kan; dat wil zeggen dat het onderwerp daarmeee even groot op het negatief/processor komt als dat het in werkelijkheid is. De meeste zoomlenzen die in de handel zijn,e die ook een zogenaamde macrostand hebben, gaan meestal niet verder dan 1:4, vier keer zo klein als in werkelijkheid. Zulke lenzen heb ik zelf ook. Maar een echte macrolens biedt toch een extra dimensie heb ik gemerkt.

Hieronder een van de foto’s, een clematis in mijn achtertuin staat in bloei, de bloemen hiervan zijn een mooi onderwerp. Ik heb bewust met een zo groot mogelijke diafragma-opening gewerkt om juist heel weinig scherptediepte te hebben. Hiermee heb ik het accent op de meeldraden gelegd. Zo heel dichtbij heeft het wel iets van een zeeanemoon,e alleen de anemoonvisjes ontbreken.

14 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.