Fietsemderin
Fietsemderin

Fietsemderin(click picture) Maastricht station

Het zal wel op alle grote stations een puinzooi zijn met fietsen, maar in Maastricht kunnen ze er ook wat van. Duidelijk is echter dat de ruimte die gereserveerd is voor fietsen duidelijk te klein is. Als oplettende voorbijganger kijk je natuurlijk op dat bordje en ziet dat er meer fietsen fout gestald staan dan goed. De tekst op het bord stelt echter dat deze fout gestalde fietsen worden verwijderd. Ik vraag me dan af wanneer en waar naar toe. Als toegift, op verzoek van Redstar, nog een foto van de gebrandschilderde ramen in het station, waarin opgenomen de halteplaatsen waar je vroeger naar toe kon.


Station Maastricht

12 Comments

 1. Wat een bende al die fietsen, het lijkt idd op veel stations een groot probleem.
  Moest gelijk aan Gent denken, laatst zag ik dat door werkzaamheden de plek voor fietsenstalling daar tijdelijk weg is, massa’s fietsen lagen werkelijk overal tussen de struiken 😀

  Oeh en de glas in lood pic is schitterend!
  .-= Downeres laatste blog ..Het begin is er =-.

 2. Je karretje zal toch keurig netjes helemaal achteraan staan … 🙁

  OT: Als het goed is, kan er weer gereageerd worden op “Lichtlijnig”, mijn site is zojuist verplaatst naar een ander platform.

 3. Hier in Alkmaar is ook duidelijk een tekort aan stallingsplekken. In dat geval is het voor de gemeente lastig om fietsen te verwijderen, behalve als ze doorgangen blokkeren. In de afgelopen jaren is het aantal mensen dat de fiets naar de trein gebruikt door heel Nederland met gemiddeld 6% per jaar gestegen. Veel stallingen zijn daardoor te klein geworden. Naar mijn idee zijn het vooral steden met hoger onderwijs die hier het meeste last van hebben. Veel studenten fietsen van huis naar hun station en laten daar hun goede fiets achter. Bij aankomst in de stad nemen ze een oud barrel, die ze tussen station en school gebruiken. Met die fiets hebben ze weinig op. Als het schoolseizoen af is laten ze dat barrel op het station achter, wat ze tegenwoordig weesfietsen noemen.
  .-= Xiweles laatste blog ..Mei-20: Doofpot =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.