Alweer een jaar erbij
Alweer een jaar erbij

Alweer een jaar erbij

Eigenlijk moeten we al onze heilige koeien aan de kant zetten en de fiets pakken. Alleen zie ik dat nog niet zo zitten. In de ochtend van Hoensbroek naar Heerlen, A. achterop de fiets brengend naar haar werk, dan van Heerlen naar Geleen, bergie op en bergie af, want je mag met de fiets niet over de autoweg. En dan tegen de avond weer dezelfde weg terug. Het Limburgse landschap in het oog houdende heb ik hier toch maar vanaf gezien en heb onze enige heilige koe maar voor een jaarlijkse beurt en de APK naar de garage gebracht. En gatverpieleke, dat was duur vond mijn vrouw. Nou ja, twee nieuwe banden en remblokken krijg je niet voor niets en zijn voor je eigen veiligheid. En als je een zescilinder wil rijden heb je van sommige dingen, zoals van bougies, er ook zes nodig. Er zit er ook meer olie in dan in een viercilinder. Maar goed, hij moet er weer een jaar tegen kunnen. En als je dan toch een dag geen vervoer hebt, kun je twee dingen doen, lekker gaan schilderen, en de auto van je dochter lenen om even naar de Gamma te gaan. U ziet, ook ik kan niet zonder de Gamma…

de algemene periodieke keuring

23 Comments

 1. Tja rot verwend zijn wij hier he. Dat merken we pas als we iets van onze luxe (al ist maar n dagje) moeten missen. Heb t er zelf ook moeilijk mee hoor, neem soms wel de fiets maar dat is dan puur voor de ontspanning. Naar t werk of de Gamma(of andere winkel)…. daar heb ik auto voor nodig. Ach je bent weer n jaartje gerust !
  Fijne zondag nog,

 2. Tja, voor niets gaat de zon op. Ons karretje is binnenkort ook weer aan de APK toe. Dat kost een paar centen, maar daar krijg je dan ook weer een jaar plezier en comfort voor terug. We hebben hier dan wel geen heuvels, maar we hebben hier vast meer tegenwind dan in het Limbugse heuvelland.

 3. In Limburg valt tegenwoordig goed te fietsen door de berg versnellingen die zo’n ding heeft. Het is even wennen in het omgaan met versnellingen. Verder is het inderdaad zo dat fietsers meer heuvels moeten nemen. Voor auto’s worden die vereffend door tussen de heuvels op te vullen en toppen af te graven of een tunnel er door. Dan denk ik zijn die auto’s nou zo slap of zijn de fietsers zo sterk. 🙂

  Ben trouwens een keer van Sittard naar bijna Hoensbroek gefietst en vond dat deel erg vlak. De echte heuveltjes liggen meer rond Valkenburg. Maar dat ging met bagage ook prima voor een vlakkelandsfietser zoals ik. Het voordeel van die heuvels is dat je veel minder last hebt van harde wind. Daar raast het van langs de kust en ook dan is slim schakelen erg handig.

  Ik hoef geen auto aan de kant te zetten, die heb ik niet. En dan nog vreten die barrels ook geparkeerd een berg ruimte. En een fiets is natuurlijk veel sneller omdat je niet steeds naar een tankstation hoeft of te APK’en. Het bespaart zoveel geld dat ik een paar decennia eerder ben gestopt met werken. 🙂
  .-= Xiweles laatste blog ..Jun-02: Oranje Boven =-.

 4. Je kunt niet alleen zonder Gamma, je kunt ook niet zonder garage en APK. De bergjes in Limburg zijn slechts heuvels als je het vergelijkt met wat je tegen komt in bijvoorbeeld Lancashire in Engeland. En de bewoners van dat Engelse landschap hebben het nog makkelijk ten opzichte van de bewoners van The Highlands. Er zijn Amsterdammers die de brug over de Prinsengracht bij de Reestraat al een berg vinden.
  .-= Leibelees laatste blog ..De terugkeer van een scheet =-.

 5. Ik vind dat we helemaal niets moeten. Dat wat wij vervuilen met onze auto’s valt in het niet bij wat de industrie doet, de luchtvaart, of de scheepvaart. Voor de bronnen zou het wel beter zijn als er minder verbruikt zou worden.
  .-= Redstares laatste blog ..Out of our minds =-.

 6. Nee, ik ruil mijn karretje ook niet in voor de fiets. Ik ben er nog veel te blij mee. Het brengt me nog overal waar ik wil zijn.
  Maar duur is het allemaal wel, dat is een ding wat zeker is.
  Daarom ook maar een heel klein autootje, dat scheelt dan wel.

 7. Ik kan mijn heilige koetje ook niet missen hoor! Heb m wel 2 jaar geleden op aanraden van Miniman geruild. Had een jeep grand cherokee en dat vond miniman erg slecht voor het milieu. Die concessie wilde ik dan wel weer doen.

  Zonder auto zou ik helemaal nergens meer zijn! Maar moet ik even de stad in, laat ik m gewoon staan en pak idd de fiets! Hier is het overigens hardstikke plat! Behalve als ik naar het strand toe moet, dan voelt het als Limburg, dus dat ga ik toch maar met de auto! Heen zou nog wel gaan, maar terug???
  Groetje Silly
  .-= sillymees laatste blog ..Kapot =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.