Het stenen tijdperk (2)

Heel vaak hoor je nog wel eens de uitdrukking hadden ze ons maar wild gelaten. De vrouw in de tent of de grot voor het eten zorgen terwijl de man met de knuppel en een paar vrienden op jacht ging om brood op de plank te krijgen. En daar ging het dus al mis. Niet met die knuppel, maar met dat brood. Of het wild was te snel, of de man te makkelijk, want de landbouw kon worden uitbesteed aan, niet onbekend uit de eerste regel, de vrouw. Ontwikkeling noemen ze zo iets. En dat groeit van kwaad tot erger. Hele oorlogen werden gevoerd voor een stukje (landbouw)grond. En u weet wat er van geworden is. De rijke landen halen tegenwoordig uit de arme landen boerenarbeiders omdat ze zelf niet meer willen werken. Achter de PC zitten en ambtenaartje spelen is toch veel leuker. Met z’n allen in een groot betonblok, in plaats van met een paar in een grot. En adam sloeg eva met de sukerbieten voor de kont roepen ze dan met allen als ze eenmaal per jaar uit hun dak gaan met de carnaval. Was eva vroeger maar wat assertiever geweest, en niet het huissloofje met een tiental kinderen. Dan was de wereld nu heel wat minder vol geweest en was Femke nu minister-president. Deel 2 in deze serie filosofische beschouwingen neemt u uiteraard met dezelfde schep zout als gisteren, ik wil hier geen mening kwijt, maar een discussie op gang brengen over maatschappij kritische onderwerpen.

Het stenen tijdperk

19 Comments

 1. Be boe, huil ik heel hard, hoef ik alsjeblieft niet door Femke gekneveld te worden?
  .-= hansckees laatste blog ..ONE-ISSUE =-.

 2. Femke premier…. Je moet er toch niet aan denken.
  .-= Johnes laatste blog ..Spoorwegmuseum =-.

 3. Ik ga toch regelmatig op jacht hoor. Met fototoestel ipv knuppel, op een paar mooie treinen in het wild. En trots als er treinen gescoord zijn!
  .-= Frank103es laatste blog ..De Corus stoomtrein met het 3railforum =-.

 4. Femke president, ja, dat zou best wel eens kunnen!
  De peilingen wijzen het niet echt uit, maar van mij zou dat best eens mogen.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Xnaphetniet =-.

 5. Toch maakte Eva de dienst uit en liet Adam appels eten alhoewel hij wist dat het niet mocht van G,d. Hij was banger voor Eva,s toorn dan die van z,n schepper
  .-= Leibelees laatste blog ..De terugkeer van een scheet =-.

 6. ik weet het echt niet meer wat ik er mee aan moet………………….
  .-= carlaes laatste blog ..maandag =-.

 7. Ik vind het helemaal niet erg om een vrouw vrouw te zijn. Maar dat is vast geen politiek correct antwoord ;-))
  .-= Tinekees laatste blog ..Handwerklogje deel 1 =-.

 8. Mijn bijdrage bestaat in de overtuiging dat we met onze beschaving al over de top aan het raken zijn en langzaam maar heel zeker weer terug naar af zullen gaan. Hier in het Westen hebben wij onze beste tijd duidelijk gehad. Het is nu de beurt aan diegenen die zo lang daar op hebben moeten wachten.
  .-= rob hamiltones laatste blog ..Een flutcampagne =-.

 9. Om enige vooruitgang te kunnen maken op de terreinen waarom het nu eigenlijk echt gaat, hoop ik – tegen beter weten in – op een zo links mogelijke coalitie.

 10. Het zit zo ingebakken dat de vrouw niet gelijk is aan de man, dat was al in de middeleeuwen zo. daarom mag ik in mijn handjes klappen dat ik nu leef. Alhoewel er toch nog maar heel weinig veranderd is, ken je nagaan.
  .-= Liesbethes laatste blog ..Top 5 fotografie apps =-.

 11. Het zit ingebakken, we kunnen niet anders. Genetische manipulatie van de mens, is dat niet wat?
  .-= aarghes laatste blog ..Met wankele moed en een sjaaltje =-.

 12. Ziet er lekker fris uit, die nieuwe lay-out! Aardige combi, trouwens: vrouwen en politiek…;-)

  Marianne Thieme zou het liefst teruggaan naar de tijd dat dieren uitsluitend werden gedood om als voedsel te dienen. Maar zou ze ook de anderen “geneugte” van die tijd er dan bij nemen?

  Ik betwijfel dat ten zeerste.
  .-= Terrebeles laatste blog ..Politicus =-.

 13. salty letters

  Heel veel zout graag, mijn emmers staan al klaar.
  maare Me, je hebt weer je site veranderd, het is hier ook nooit 1 dag hetzelfde 😀

 14. Ik moet er niet aan denken Femke als opvolger van JP, dat is van de regen in de drup, d.w.z. anders maar m.i. niet beter. Geef mij Emile maar, dat gemoedelijke van deze Brabander is net wat we nodig hebben in Nederland, nu ze in de tweede kamer elkaar zowat voor rotte vis uitmaken. Alternatief voor mij is eventueel Job. Femke mag wat mij betreft aanschuiven bij beide heren. Dat is mijn favoriete coalitie, eventueel aangevuld met Marianne, ook zij heeft een punt. Een brede coalitie die door een groot deel van de bevolking gedragen wordt. Nu maar dromen dat ze voldoende stemmen krijgen. 🙁

  Een vraag die alle politici zouden moeten beantwoorden, nog voor de verkiezingen, is wat zij gaan doen voor de meerderheid van mensen die niet op hun gestemd hebben. Want 30 zetels is nog maar 20%.

  .-= Frank (van ikFotograag.nl)es laatste blog ..Jekerdal =-.

 15. Bij ons verkiezingen op 13/06 en voor de eerste keer is een vrouwelijke premier een reele mogelijkheid.(Marianne Thyssen).
  Regering nog maar eens gevallen over communautaire tegenstellingen. Weer een stap dichter naar de splitsing Vlaanderen – Wallonie
  .-= V.es laatste blog ..Leve de democratie =-.

 16. Femke als MP zie ik nu ook niet zitten eigenlijk
  .-= Redstares laatste blog ..Madeliefjes in het gras =-.

 17. als ik rondom mij kijk zie ik nog heel wat mensen in het stenne tijdperk leven, mentaal dan.
  .-= franckyes laatste blog ..Laat ze maar rollen. =-.

 18. Tja, je kunt er niet om heen deze dagen, het is alleen maar politiek.
  Dat gaat nog wel even door, en dan is het weer stil,……iedereen met vakantie reces.
  Fijne dag vandaag.
  .-= Marjolijnes laatste blog ..Het is niet altijd leuk…. =-.

 19. en ik was net zo lekker even los aan het komen van de nederlandse politiek…
  .-= mikelodeones laatste blog ..Thank God it’s friday… =-.

Geef een reactie