Het stenen tijdperk (2)
Het stenen tijdperk (2)

Het stenen tijdperk (2)

Heel vaak hoor je nog wel eens de uitdrukking hadden ze ons maar wild gelaten. De vrouw in de tent of de grot voor het eten zorgen terwijl de man met de knuppel en een paar vrienden op jacht ging om brood op de plank te krijgen. En daar ging het dus al mis. Niet met die knuppel, maar met dat brood. Of het wild was te snel, of de man te makkelijk, want de landbouw kon worden uitbesteed aan, niet onbekend uit de eerste regel, de vrouw. Ontwikkeling noemen ze zo iets. En dat groeit van kwaad tot erger. Hele oorlogen werden gevoerd voor een stukje (landbouw)grond. En u weet wat er van geworden is. De rijke landen halen tegenwoordig uit de arme landen boerenarbeiders omdat ze zelf niet meer willen werken. Achter de PC zitten en ambtenaartje spelen is toch veel leuker. Met z’n allen in een groot betonblok, in plaats van met een paar in een grot. En adam sloeg eva met de sukerbieten voor de kont roepen ze dan met allen als ze eenmaal per jaar uit hun dak gaan met de carnaval. Was eva vroeger maar wat assertiever geweest, en niet het huissloofje met een tiental kinderen. Dan was de wereld nu heel wat minder vol geweest en was Femke nu minister-president. Deel 2 in deze serie filosofische beschouwingen neemt u uiteraard met dezelfde schep zout als gisteren, ik wil hier geen mening kwijt, maar een discussie op gang brengen over maatschappij kritische onderwerpen.

Het stenen tijdperk

19 Comments

 1. Mijn bijdrage bestaat in de overtuiging dat we met onze beschaving al over de top aan het raken zijn en langzaam maar heel zeker weer terug naar af zullen gaan. Hier in het Westen hebben wij onze beste tijd duidelijk gehad. Het is nu de beurt aan diegenen die zo lang daar op hebben moeten wachten.
  .-= rob hamiltones laatste blog ..Een flutcampagne =-.

 2. Ziet er lekker fris uit, die nieuwe lay-out! Aardige combi, trouwens: vrouwen en politiek…;-)

  Marianne Thieme zou het liefst teruggaan naar de tijd dat dieren uitsluitend werden gedood om als voedsel te dienen. Maar zou ze ook de anderen “geneugte” van die tijd er dan bij nemen?

  Ik betwijfel dat ten zeerste.
  .-= Terrebeles laatste blog ..Politicus =-.

 3. salty letters

  Heel veel zout graag, mijn emmers staan al klaar.
  maare Me, je hebt weer je site veranderd, het is hier ook nooit 1 dag hetzelfde šŸ˜€

 4. Ik moet er niet aan denken Femke als opvolger van JP, dat is van de regen in de drup, d.w.z. anders maar m.i. niet beter. Geef mij Emile maar, dat gemoedelijke van deze Brabander is net wat we nodig hebben in Nederland, nu ze in de tweede kamer elkaar zowat voor rotte vis uitmaken. Alternatief voor mij is eventueel Job. Femke mag wat mij betreft aanschuiven bij beide heren. Dat is mijn favoriete coalitie, eventueel aangevuld met Marianne, ook zij heeft een punt. Een brede coalitie die door een groot deel van de bevolking gedragen wordt. Nu maar dromen dat ze voldoende stemmen krijgen. šŸ™

  Een vraag die alle politici zouden moeten beantwoorden, nog voor de verkiezingen, is wat zij gaan doen voor de meerderheid van mensen die niet op hun gestemd hebben. Want 30 zetels is nog maar 20%.

  .-= Frank (van ikFotograag.nl)es laatste blog ..Jekerdal =-.

 5. V.

  Bij ons verkiezingen op 13/06 en voor de eerste keer is een vrouwelijke premier een reele mogelijkheid.(Marianne Thyssen).
  Regering nog maar eens gevallen over communautaire tegenstellingen. Weer een stap dichter naar de splitsing Vlaanderen – Wallonie
  .-= V.es laatste blog ..Leve de democratie =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.