Willys Jeepster (1949)
Willys Jeepster (1949)

Willys Jeepster (1949)


de Jeepster

De Jeepster is een auto geproduceerd door Willys-Overland, de fabrikant van de enige echte Jeep. De auto werd geproduceerd van 1948 tot 1950 en was bedoeld om naast het overschot aan geproduceerde oorlogsmaterieel een wagen te ontwerpen voor op de gewone weg, een passagiersvoertuig. De Jeepster CJ waarbij CJ staat voor Civilion Jeep. Met alleen maar achterwiel aandrijving en een drieversnellingsbak bedoeld om gezellig snorrend over de autowegen te gaan. Uitgevoerd met luxe in plaats van soberheid, maar uiteraard wel met een stoere 2.2 liter motor. Er werden er zo’n 20.000 van gemaakt. De echte jeep was bedoeld voor de boeren, deze voor burgers en buitenlui. Toch had de wagen niet datgene wat hem tot een succes maakte en de productie werd na twee jaar al gestaakt. Het afgebeelde model is uit 1949. De foto’s komen van hymanltd.com waar deze auto in de verkoop staat.


de Jeepster

12 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.