Modelvliegtuigen – De buizerds
Modelvliegtuigen – De buizerds

Modelvliegtuigen – De buizerds


Thermiek 58 Modelvliegclub

Soms hebben we geluk, zoals gisteravond. De buizerd van ons zal ik maar zeggen en een buizerd die we voor een ander lid van de vliegclub gemaakt hebben, samen op het veld. Onze buizerd had reeds gevlogen, dat heeft u inmiddels gezien, maar die van het andere lid kreeg die avond zijn vuurdoop. En voor een buizerd vloog die echt niet slecht. Hij is wat gedetailleerder dan de onze, maar hoog in de lucht maakt hij dezelfde indruk op andere vogels. De kraaien zoeken een heenkomen en de kievieten verdedigen hun nesten en vallen de buizerd aan, weten die veel dat er een motortje aan zit. Nog even en we mogen ook niet meer vliegen met op vogels lijkende toestellen. Aan de andere kant geeft dit toch aan dat de vogels niet bang zijn, of vreemd zijn voor onze gemotoriseerde vogels. Als er enkele zwevers in de lucht zitten maakt ze dat niets uit en vliegen ze er gewoon tussendoor. En zover ik weet is er nog nooit een echte vogel neergestort, terwijl sommigen onder ons daar een gewoonte van maken. Vandaag echter niet, alles ging weer heel achter in de auto mee naar huis. En dat is toch het fijnste van alles.


Thermiek 58 Modelvliegclub

16 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.