Eindhoven


Eindhoven

Af en toe even ontspannen en er even uit moest kunnen nadat ik alweer enkele dagen aan het schilderen was. En we waren al in geen tijden meer naar Eindhoven geweest. Men, wat is dat veranderd daar in het centrum. Een nieuwe winkelstraat, de Emmasingel, het 18 Septemberplein klaar, en zowaar de binnenstad vanuit het land weer bereikbaar na alle werkzaamheden rond Eindhoven, tenminste vanuit Limburg. Of je het allemaal mooi vind daar, dat moet je uiteraard zelf gaan beoordelen. Ik vind het heeft wel wat. De tijd zal het leren uiteraard.


Eindhoven

21 Comments

 1. Twee keer geweest in Eindboven, maar toch weer gegeten in Scheveningen.

 2. Ik heb er jaren lang gewoond en heb van mjjn ouders gehoord die er nog steeds in een buurgemeente wonen dat het centrum compleet veranders is dus ik ga er binnenkort ook een keertje kijken!
  groetjes en bedankt voor het voorproefje!
  Elmar

 3. Heerlijk om weer redelijk normaal naar Ikea te kunnen rijden. 😉
  In Eindhoven staan een paar prachtige bouwwerken, zoals op je foto. Ik kijk er altijd vol verwondering naar vanuit de bus en vraag me regelmatig af waarvoor het dient.

 4. Het lijkt behoorlijk futuristisch geworden te zijn. Of ik dat mooi vind is een ander verhaal, maar het heeft nu tenminste iets.

 5. Betekent dat poppetje met bVision in de hoek dat je je haar laat groeien?

 6. Toevallig was ik even hier en heb met plezier rondgekeken. Hartelijke groeten Jot.

 7. @Leibele: die gebouwen zijn anders voor het grootste deel al niet meer in gebruik door Philips. Die hebben ze best mooi geconverteerd tot woningen, trouwens.

 8. Die Blob was er wat mij betreft dus nooit gekomen. Raar ding. Goeie foto trouwens.

 9. Ik denk dat ik daar misschien een paar keer ben geweest in mijn leven. Dat ene gebouw, dat ronde, ziet er wel spectaculair uit zo met al dat glas.

 10. Ik ben volgens mij nog nooit in Eindhoven geweest! Ik vind die gebouwen er zo wel heel mooi uit zien. Ik hou meer van dat “ouderwetse” als het om architectuur gaat, maar dat hele moderne vind ik dan ook wel weer heel tof.

 11. Of ik het mooi vind, kan ik moeilijk zeggen aan de hand van een paar foto’s. Opvallend is het zeker met die ronde vormen en al dat glas.

 12. tjonge jonge, ziet er wel heel futoristisch uit. Ik kan niet zeggen dat ik het heel mooi vind, ben meer van de gezellige oude kleine stadskernen…

 13. Jeeeren geleden ben ik in het winkelcentrum van Eindhoven geweest en het was daar toen leuk winkelen. Een goed idee om eens te kijken wat er nu veranderd is. Groetjes, Catherine.

 14. Ik ken Eindhoven niet verder dan het Evoluon. Bestaat dat nog???

 15. Philips blijft dominant in het Eindhovense straatbeeld. Alleen een faillissement van dat Koninklijk concern zou het gezicht van deze stad echt veranderen.

 16. Toen we Didi op gingen halen reden we daar in de buurt op de tom tom ergens in het luchtledige met ons autootje, geen gezicht.

 17. Tegen de tijd dat ik er kom is het alweer veranderd.

 18. Ik kom er zo vaak, maar nooit in de binnenstad, zal ik dan toch eens doen.
  Succes vandaag weer..!!

 19. ja, als je ergens een tijd niet bent dan kan het zomaar helamaal anders zijn, toch geef ik altijd meer om het oude. Hoe ouder hoe mooier!

 20. Een stad die niet aan mij is besteed en waar het bovendien altijd eerder en meer lijkt te regenen.

Geef een reactie