Buitenlanders

Buitenlanders

Ik werk in de automatisering, dat weet iedereen die dit log regelmatig bezoekt denk ik wel. Wij werken met een ploeg van acht man sterk, nou ja, zeven en een vrouw. De vrouw komt uit Brabant, een collega woont in Duitsland, twee collega’s wonen in Belgie, waarvan een van Italiaanse komaf, een collega komt uit Iran, woont in Limburg. Blijven er drie over, Waarvan ene een echte Limburger is, de andere geemporteerd is uit Brabant, en ikzelf ben geboren in Limburg, maar alle grootouders komen uit Friesland. Een gemeleerd gezelschap dus. Tot voor kort zat daar ook nog een Afgaan bij. En dat werkt allemaal samen, zonder problemen en is een mooie afspiegeling van de samenleving. En dat dan in een Limburg, waar in sommige plaatsen meer dan dertig procent op de PVV stemde. Snapt u het, ik niet… Solidariteit, dat hebben die mensen niet op hun voorhoofd staan. Samen zijn we Nederlanders, ook die mensen met een andere huidskleur waarvoor heel Nederland nu staat te juichen omdat ze leuk met een balletje kunnen spelen.

WClogo

17 Comments

 1. Het simplisme dat Blonde Geert propageerd als oplossing voor de problemen die ontstaan zijn door discrimminatie verdoezeld het probleem. Veel stemmers op de PVV proberen daarmee hun attitude ten aanzien van ras en cultuur te legaliseren.

 2. Overal waar Te voorstaat is niet goed. Een paar donkere voetballers in het elftal vind ik heel gewoon, die horen er ook, maar als het een “zwart” elftal wordt, vraag ik mij wel af waar zijn ze gebleven, de Moulijnen, de Mulders de Faas Wilkens enzv.

 3. Meeste mensen (PVV stemmers) zijn volgens mij niet tegen buitenlanders, ze hebben genoeg van Balkenende en zijn soort (Wouter Bos, Rutte, Femke H etc) en zijn meer proteststemmers. Als mensen al iets tegen buitenlanders hebben dan richt zich dat vast tegen de criminele Noord Afrikaanse jeugd, maar niet tegen de rest. Volgens mij heeft Geert W (nog) geen gele sterren in zijn programma staan.

 4. Volgens mij gaat het niet alleen om het islam beleid maar ook om zijn andere -zeer linkse- standpunten overigens! En hoe je het ook went of keert, ik kan de pvv stemmers ook wel een beetje begrijpen. Hoezeer ik discriminatie ook afkeur. Ik denk dat pas als we niet meer tegen pvv stemmers gaan schelden op bv internet. Misschien proberen te begrijpen, dan gaan ze vanzelf wel weer om! Hier is mijn gehele gezin -niet nederlands- alleen ik. Ingewikkeld gedoe allemaal!

 5. Hoewel de PVV hier ook heeft gewonnen, ben ik blij dat ik nog in een van de meest rode delen van ons land woon.
  Zeker tijdens een WK voetbal heeft zo’n gemelleerd gezelschap op de werkvloer wel wat, lijkt me.

 6. Snap het ook niet, hier in Zeeuws-Vlaanderen ook zoveel PVV stemmers, waarom is me echt een raadsel en niemand zegt PVV te hebben gestemd…
  Gisteren hebben ‘we’ gewonnen, dan maakt het allemaal weer niet uit.

 7. Toen Ollie zondag ging stemmen zat hij in een lange wachtrij. Toen hij rond zich keek dacht hij , vreemd hier staan minstens vijf op de tien separatisten en rassisten , maar op hun gezicht kan je dat niet lezen ! En toch is het zo! >Vreemd!

 8. Iemand zei op TV dat het te maken had met mee kunnen komen. Zuid-Limburg presenteerd zich als een Euregio met open grenzen naar Belgie en Duitsland. De PVV heeft zich nogal afgezet tegen de EU en harkt nu de mensen op die in Zuid-Limburg op dat gebied niet mee kunnen komen.

  Zoals je al ergens schreef: ‘Ze komen er niet openlijk voor uit.’ Dat sluit aan bij mijn oude indruk dat Limburgers open lijken, maar eigenlijk gesloten zijn. Ik dacht dat dat er aan het uitgroeien was, maar inmiddels twijfel ik daar over.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: