Ster Electrotoer 2010 Eindhoven – Geleen
Ster Electrotoer 2010 Eindhoven – Geleen

Ster Electrotoer 2010 Eindhoven – Geleen


Ster Electrotoer 2010

Fransisco Ventoso Alberdi verslaat in Sittard-Geleen alle topsprinters. De coureur van Carmiooro-NGC wint de tweede rit van de Ster Elektrotoer. eEen mooie, rechte sprinte, lacht Ventoso Alberdi. eOngelooflijk een ritzege te pakken met zoveel ProTour ploegen.e Jos van Emden behoudt zijn gele leiderstrui.

Vandaag passeerden de renners ons kantoor aan de Kampstraat in Geleen. Dat kon ik niet voorbij laten gaan, al was ik bijna te laat om nog een renner te zien. De eerste motor kwam aan toen ik net aan de straat stond. daarna een kleine kopgroep en in enkele seconden passeert dan het hele peloton. Met naar buiten gaan heb ik uit geklokt en toen ik binnenstapte en mezelf weer in klokte was ik net zes minuten buiten geweest… De foto’s tonen het peloton in de achtervolging met daarin de overbekende truien.


Ster Electrotoer 2010

16 reacties

  1. Zo,n verzetje tijdens werktijd verhoogt de arbeidsvreugde. Wanneer werkgevers gewoon vertrouwen op hun werknemers en hun organisatie goed leiden is een prikklok geheel overbodig. Zo,n klok stamt uit het stenen tijdperk. En tegenwoordig registreert zo,n kloksysteem veel meer dan je lief is en zo iets valt onder de Wet op de Persoons Registratie. Stel maar eens een kritische vraag aan je OR en COR.

  2. Bij een electrotour verwacht ik fietsen met electrische trapondersteuning. Maar als ik de foto’s bekijk, dan lijkt dat niet zo te zijn. Kwam Loekie nog wel langs? 🙂

    Ik heb 14 jaar bij een groot bedrijf gewerkt zonder prikklok en toen besloot het moederbedrijf dat de prikklok ingevoerd moest worden, ook bij ons. De laatste 5 jaar dat ik er met de prikklok werkte nam de kinderachtigheid van de goed opgeleide (HTS+) medewerkers met de dag toe. Dwz bij de functies hoorde dat de eerste 15 overuren per maand niet werden uitbetaald. Daar deed men niet moeilijk over, het was deels in het loon verwerkt. Je zag dan ook regelmatig mensen hun werk afmaken en een uur later naar huis gaan. En toen de prikklok kwam was dat niet alleen over, maar als zij om half 5 naar huis mochten, dan stonden ze al om kwart over 4 rond de prikklok te wachten. Een paar jaar later ging dat bedrijf vrijwel failliet (2/3e werd ontslagen). Dat kwam niet alleen door de prikkok, maar vooral door de slechte sfeer die was ontstaan en daar had die klok wel mee te maken. De nieuwe eigenaar die het bedrijf overnam schopte meteen de prikklok de deur uit en nu draaien ze weer als een tierelier en worden er weer mensen aangenomen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.