Vergeten auto's – Rauch en Lang
Vergeten auto's – Rauch en Lang

Vergeten auto's – Rauch en Lang

vergeten auto's

Wie dacht dat elektrische wagens van deze tijd zijn heeft het dus helemaal mis.

vergeten auto's

Dat bewijst de in 1919 in Cleveland gebouwde Rauch en Lang Electric. Het in 1853 opgerichte bedrijf Rauch en Lang maakte in eerste instantie koetsen en rijtuigen. In 1905 begonnen ze met het maken van elektrische voertuigen. Het hier getoonde model is uit de collectie van Hyman en is een B-36 Brougham. Het is een van de later modellen. De met houten spaakwielen en banden met witte loopvlakken uitgevoerde auto kan zo de weg op.

vergeten auto's

Het is een mooi voorbeeld van de kwaliteit waarmee destijds automobielen werden gemaakt. Heel anders dan de periode na de tweede wereldoorlog, toen bijna alle auto’s erg roestgevoelig waren. De auto is stil, elegant en van alle gemakken voorzien. De helmstok besturing mag geen probleem zijn. Op menig gebied is de auto zelfs beter dan zijn huidige elektrische broers en zusjes. De auto heeft zelfs rolgordijnen voor de ramen. Nou ja, messing verlichting en koperen klokken zijn niet helemaal van deze tijd, maar mijn virtuele museum is weer een exemplaar rijker. Alleen de prijs van 57,500.00 dollar is niet echt concurrerend…

vergeten auto's

12 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.