Vergeten auto's – Rauch en Lang

vergeten auto's

Wie dacht dat elektrische wagens van deze tijd zijn heeft het dus helemaal mis.

vergeten auto's

Dat bewijst de in 1919 in Cleveland gebouwde Rauch en Lang Electric. Het in 1853 opgerichte bedrijf Rauch en Lang maakte in eerste instantie koetsen en rijtuigen. In 1905 begonnen ze met het maken van elektrische voertuigen. Het hier getoonde model is uit de collectie van Hyman en is een B-36 Brougham. Het is een van de later modellen. De met houten spaakwielen en banden met witte loopvlakken uitgevoerde auto kan zo de weg op.

vergeten auto's

Het is een mooi voorbeeld van de kwaliteit waarmee destijds automobielen werden gemaakt. Heel anders dan de periode na de tweede wereldoorlog, toen bijna alle auto’s erg roestgevoelig waren. De auto is stil, elegant en van alle gemakken voorzien. De helmstok besturing mag geen probleem zijn. Op menig gebied is de auto zelfs beter dan zijn huidige elektrische broers en zusjes. De auto heeft zelfs rolgordijnen voor de ramen. Nou ja, messing verlichting en koperen klokken zijn niet helemaal van deze tijd, maar mijn virtuele museum is weer een exemplaar rijker. Alleen de prijs van 57,500.00 dollar is niet echt concurrerend…

vergeten auto's

12 Comments

 1. Je zou dan wel heel veel Albert Heijn zegels moeten plakken om het bij elkaar te sparen.

 2. Hoorde van de week dat er een gehele tentoonstelling is (waar weet ik ff niet) over auto’s door de eeuwen heen! Moest gelijk aan jouw denken!

  Fijn weekeind

 3. Ik wist van het bestaan af, electra is al lange tijd een optie, maar daarna werd het minder, en nu gaan ze daar weer verder mee. De mensheid is wat dat betreft best bijzonder.

 4. zoveel zakgeld krijg ik nooit van mijn vrouw

 5. Deze is ook weer prachtig. Heb je ze misschien ook allemaal bij elkaar staan, je virtuele museum, bij flickr, bv in een set? Dat zou leuk zijn..

 6. Leuk wagentje, maar jemig wat een geld!
  Geinig die rolgordijntjes 😀

 7. Daar moet een flinke batterij aan (zware) accu’s in hebben gelegen. Dat dat karretje dat kon trekken … Knap!

 8. Prachtige wagen, wat zou zijn topsnelheid zijn? Hij mag dan prijzig zijn, maar dan heb je toch wel een bijzonder voertuig. Fijn weekend, doe kalm aan anders smelt je van de hitte.;-)

 9. Deze juweeltjes kende ik nog niet. Vandaag gaat trouwens het nieuwe automuseum van Louman open. We gaan er snel eens een kijkje nemen.

 10. Geinig karretje en z’n tijd ver vooruit.
  Prijskaartje is minder geinig.

 11. Hij is ergens mooi, maar toch weer niet.Duur is hij wel ja 😀

 12. Maar voor dat geld, heb je dan ook wat..!!
  Een mooi karretje.
  Fijn weekend.

Geef een reactie