vergeten auto's – Duesenberg J Murphy


copyright bVision

Als er een auto is die op de eerste plaats moet staan in de historie van automobielen is het wel deze Duesenberg Model J. Die krijgt dan ook een ereplaats in mijn virtuele garage. En voor de liefhebber ga ik al mijn daar geparkeerde en tentoongestelde auto’s binnenkort on-line zetten in een aparte galerie. De auto uit 1929 is gebouwd door Murphy Coachworks en had geen gelijke als het gaat om prestaties en comfort. De motoren waren ontwikkeld op basis van een patent van Bugatti, verworven in de eerste wereldoorlog. Duesenberg stond bekend voor elegantie, luxe, mechanische precisie en kracht. Zodanig zelfs dat het afgeleide woord doozy/duesy Engelse straattaal werd om iets van hoge kwaliteit aan te duiden. Desondanks ging het prestigieuze merk in 1937 ten onder. Een aardig detail, van alle gebouwde Duesenbergs, is de helft nu nog steeds rijwaardig, dat is pas kwaliteit.


copyright bVision

hij is te bewonderen bij Hyman ltd, waar ook de foto’s vandaan komen.

9 Comments

 1. Accomplishment.

 2. prachtige auto is het zeker………………
  fijn weekend

 3. Daar zou ik me nog wel eens als heer van stand in willen laten rondrijden. 🙂

 4. Dan ga ik in deze kanjer wel achterin zitten als je een virtueel ritje maakt, zonde om in de garage te laten staan 😉

 5. Flinke neus! Dat wordt moeilijk inparkeren 😉
  Mooi is hij zeker!

 6. Mooie auto, ik kijk uit naar je virtuele showroom.

 7. Dit is inderdaad een pracht auto. Eeb verdiende plek dus.

 8. Dat is zeker een hele mooie.
  Fijn weekend, geniet er van..!!

 9. Dat is een hele mooie! De oerauto dus.
  En meteen raak!

Geef een reactie