vergeten auto's – Duesenberg J Murphy
vergeten auto's – Duesenberg J Murphy

vergeten auto's – Duesenberg J Murphy


copyright bVision

Als er een auto is die op de eerste plaats moet staan in de historie van automobielen is het wel deze Duesenberg Model J. Die krijgt dan ook een ereplaats in mijn virtuele garage. En voor de liefhebber ga ik al mijn daar geparkeerde en tentoongestelde auto’s binnenkort on-line zetten in een aparte galerie. De auto uit 1929 is gebouwd door Murphy Coachworks en had geen gelijke als het gaat om prestaties en comfort. De motoren waren ontwikkeld op basis van een patent van Bugatti, verworven in de eerste wereldoorlog. Duesenberg stond bekend voor elegantie, luxe, mechanische precisie en kracht. Zodanig zelfs dat het afgeleide woord doozy/duesy Engelse straattaal werd om iets van hoge kwaliteit aan te duiden. Desondanks ging het prestigieuze merk in 1937 ten onder. Een aardig detail, van alle gebouwde Duesenbergs, is de helft nu nog steeds rijwaardig, dat is pas kwaliteit.


copyright bVision

hij is te bewonderen bij Hyman ltd, waar ook de foto’s vandaan komen.

9 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.