copyright GM

General Motors werd door de kredietcrisis gedwongen om een andere koers te gaan varen. Vooral de ontwikkeling van kleinere modellen in plaats van de benzineslurpers die het bedrijf nu in zijn product range heeft kreeg daarbij voorrang. De fabrikant onthulde onlangs drie nieuwe modellen, Jiao, Xiao en de Miao. Alle drie elektrische tweewielers. De aandrijving bestaat uit twee onafhankelijk aangedreven electromotoren en de wagentjes worden overeind gehouden volgens een bij Segway afgegekeken principe met gyroscopen. Tevens werden er ervaringsgegevens uit de Darpa Challenge voor robotauto’s gebruikt. Het wordt nog eens wat met electro aangedreven auto’s. Ik moet zeggen het heeft wel wat. Ik vraag me alleen af hoe deze auto’s omgaan met een drempel op de weg. De foto’s zijn eigendom van GM. Ik vind ze een aanwinst in mijn virtuele garage.


copyright GM

 • lengte 1m50
 • breedte 1m43
 • hoogte 1m64
 • gewicht 400 kg
 • vermogen 2×18 kW
 • snelheid 40 km/u
 • bereik 40 km
 • zitplaatsen 2


copyright GM

15 Comments

 1. ik ben helemaal voor, maar dan moet wel iedereen er in rijden. Want ik zou niet in mijn uppie in zo’n ding durven…. als ik een botsing zou krijgen zou ik het niet overleven geloof ik!!!
  fijn weekeind

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.