Xiao, Jiao, Miao bambino


copyright GM

General Motors werd door de kredietcrisis gedwongen om een andere koers te gaan varen. Vooral de ontwikkeling van kleinere modellen in plaats van de benzineslurpers die het bedrijf nu in zijn product range heeft kreeg daarbij voorrang. De fabrikant onthulde onlangs drie nieuwe modellen, Jiao, Xiao en de Miao. Alle drie elektrische tweewielers. De aandrijving bestaat uit twee onafhankelijk aangedreven electromotoren en de wagentjes worden overeind gehouden volgens een bij Segway afgegekeken principe met gyroscopen. Tevens werden er ervaringsgegevens uit de Darpa Challenge voor robotauto’s gebruikt. Het wordt nog eens wat met electro aangedreven auto’s. Ik moet zeggen het heeft wel wat. Ik vraag me alleen af hoe deze auto’s omgaan met een drempel op de weg. De foto’s zijn eigendom van GM. Ik vind ze een aanwinst in mijn virtuele garage.


copyright GM

 • lengte 1m50
 • breedte 1m43
 • hoogte 1m64
 • gewicht 400 kg
 • vermogen 2×18 kW
 • snelheid 40 km/u
 • bereik 40 km
 • zitplaatsen 2


copyright GM

15 Comments

 1. ik ben helemaal voor, maar dan moet wel iedereen er in rijden. Want ik zou niet in mijn uppie in zo’n ding durven…. als ik een botsing zou krijgen zou ik het niet overleven geloof ik!!!
  fijn weekeind

 2. Heel bijzonder.
  Iets minder bijzonder, maar wel stoer: http://www.tazzari-zero.com/index.asp?lan=eng

 3. Best wel geinige voertuigjes, maar waar laat je de bagage?
  Iedereen heeft toch wel iets bij lijkt me.

 4. Geinige karretjes voor jouw virtuele garage.
  Fijn weekend.

 5. Een aanwinst voor je museum zijn ze wel, maar ik vrees dat ze gaan mislukken. Even van Zeeland naar Friesland is al bijna 9 keer stoppen om te laden 😀

 6. Ja er moet wel een trekhaak en een aanhangwagentje bij, waar laat je anders de boodschappen…

 7. Geinige karretjes, maar of ze ooit in productie gaan??

 8. ik vindt ze erg leuk zou er wel 1 willen.

 9. prachtig die experimenten – – hoe meer hoe beter
  tot er een werkbaar vervoermiddel uit komt
  maar dat zal nog wel even duren – – helaas

 10. Met zo’n gering bereik en zo weinig bagage lijkt het me meer iets voor een pretpark, maar je moet ergens mee beginnen.

 11. Grappig, maar naar Zuid Frankrijk met het hele gezin en bagage lijkt me enigszins hachelijk…

 12. Ongelofelijk zeg. Dat ziet er futoristisch uit.

 13. We zullen zien hoe e.e.a. zich gaat ontwikkelen…
  Fijn weekend!

 14. Duurzaamheid, zuinigheid, dat is toch de toekomst!
  En wie de toekomst heeft kan even voort!

 15. Mooi! Al op de hoogte van deze ontwikkeling in het noorden? http://www.drymer.nl/

Geef een reactie