Airco

Een Belgische collega wiens naam ik hier niet zal noemen maar zijn schuilnaam is P.P.:
Pffft, jullie kunnen een jaar lang gratis energie krijgen als Nederland wereldkampioen wordt, wij ons hele leven lang als Belgie een keer mee mag doen…

Ik geloof ik ga verhuizen naar Alaska, of de Noordpool. En ja, ik weet het ik mag niet klagen, maar ik vind het te warm. Vooral als je op je werk in een lekker met airco gekoelde ruimte zit en daarna vol de warmte in moet. Niet normaal zeg. Je zou voor je plezier in de auto stappen om een rondritje te maken. Alleen al omdat in de auto ook airco aanwezig is. Voor mij mag het zomer en winter door 20 graden zijn. Niet kouder en niet warmer. Nooit meer de verwarming nodig, geen airco nodig, en beter voor het milieu denk ik zo. En als ik de foto bekijk is in ieder geval een van mijn katten (Macey) het ermee eens. Maar goed, wellicht dat een koele haring me op andere gedachten brengt. Oh, en b.t.w. mocht u me morgen missen, niet treuren, waarom ziet u zondag wel..


Macey

27 Comments

 1. Ik ben het met je eens… 20 graden zou ideaal zijn 🙂

 2. Die ligt er goed uitgeteld bij, hahaha. Hier in de VS is het ook goed warm, maar niet ze warm als bij jullie momenteel.

 3. Ik ben het helemaal met je eens. Ik kom net terug van Spanje. Daar is het even warm (qua temperatuur) als hier maar toch voelt het zo anders aan. Hier in Belgie (en NL) is het meteen benauwd. Je wil naar buiten maar als je iets doet, zweet je je te pletter. Voor mij mag het ook wat koeler!

 4. Zo te zien is Macey ook wel in voor een koele haring.

 5. Nou he, ik denk dat ik een badje ga kopen. Mijn buren hebben er een en dan hoor ik steeds plonsplons. Ik wil ook zo’n ding!!

 6. Ben alleen lezer van de blogs die voorbij komen en …De poes is een plaatje en ik denk dat je dr ode bank hebt gekocht omdat poes dan beter uitkomt. fijn weekend basje

 7. Hou wel van warmte en zon maar dit is TROP ! 30 gr is de max hier om’t leefbaar te houden. Maar als ik mag kiezen toch liever deze 30plus dagen dan de -10 in de winter !
  Airco is al helemaal mn ding niet, kan er niet tegen, krijg er eerder hoofdpijn van… Dus die optie heb ik niet in de auto, liever dak en ruiten open, snelweg op en dat is ook heerlijk afkoelend !

 8. Van mij mag het ook tussen de 18 en 22 graden blijven!

 9. We zijn op alle fronten helemaal niet ingesteld op dit weer. Je moet gewoon in je laagste versnelling leven en accepteren dat je niet alles meer in een dag kunt proppen.
  Of zoiets. Trouwens, een hele dag hangmatten lijkt me de beste manier om deze tijd door te komen 😀

 10. Gelukkig zijn de avonden en nachten aangenaam van temperatuur.

 11. Ik hou ook best van dit weer. Vermoedelijk ben ik minstens 1000 km te veel naar het noorden geboren. Maar voor de anderen: troost je, nog even puffen en we kunnen weer genieten van ons koude natte kikkerlandje!

 12. ik hou van de zomer maar vindt dit ook te gek hoor,
  24 graden is warm zat………………..

  veel plezier morgen
  🙂

 13. Ach gossie…. arm beest. Misschien moet je eens nadenken over een mobile airco in huis. Oh nee, dat is natuurlijk milieutechnisch gezien hartstikke fout. Dan maar een oud huis met dikke muren, niet ver van de zee zoals ik heb. Dat is prima. Oh, maar misschien wil je niet weg van waar je woont? Ja, dan weet ik het ook niet :-))

 14. ’t Is mij ook veel te warm, de temperatuur is buiten in de schaduw intussen opgelopen naar 31,3 eC. Ik denk, dat ik straks onder het motto ‘Auto in, airco aan’ maar een blokje om ga.
  Wat je ook gaat doen morgen, maak er wat van en blijf koel!

 15. Ga jij morgen een daagje in bad doorbrengen? 😉 Prachtige foto van je kat.

 16. Zelfs hier in het hoge noorden houden we alle deuren, ramen en gordijnen overdag dicht om het (zonder airco) nog enigszins draagbaar te houden.

 17. ’n Hele dag opgesloten zitten in een kantoor zonder airco zoals mijn dochter, dat is denk ik toch erger.
  Op dit moment hier 28,5 graden, dat wordt straks puffen.
  Sterkte daar in het Zuiden.
  Gr. J@n.

 18. Ik ben het er helemaal mee eens 20 graden is meer dan genoeg.

 19. Geweldige foto!
  Bij ons is het gelukkig iets frisser dan in het zuiden, als je niks doet en je blijft in de schaduw is het nog best aangenaam. Maar die regen van ria, daar ben ik het helemaal mee eens, de boel verdroogt.

 20. Ik vind het ook wel lekker, alleen af en toe een buitje zou niet verkeerd zijn.

 21. Die katten van mij liggen volgens mij zomer en winter zo. Als ik moet kiezen tussen de kou van afgelopen januari en dit weer dan kies ik voor dit weer. Maar kennelijk is het voor ons Nederlanders nooit goed, te koud, te nat, te heet. Ik vind het wel lekker zo. Zeker als kantoor en auto voorzien zijn van airco, een beetje tussendoor afkoelen is ook wel lekker. Overigens als ik bij ons in het dorp rijd met dit weer gaat de airco in de auto uit en wordt “ARKO” in gebruik genomen. Dat rijd best lekker.

  (ARKO voor wie het nog niet weet: Alle Ramen Kunnen Open)

 22. Haha, geweldige foto! Die twee van mijn liggen ook ongeveer zo door het hele huis.

 23. Dat is de ellende van airco, en daarom gebruik ik hem ook niet. Je krijgr eeen klap in je gezicht van de warmte

 24. Een beetje minder, is ook veel beter voor iedereen.
  Fijne dag vandaag en op naar een fijn weekend.

 25. Een koele haring ? Nog nooit zo iets gehoord. Daarom is het zo leuk om op Nederlandse blogs te kijken! En Ollies poezen zijn onvindbaar!

 26. Is net een uitgebluste tijger 😐 ziet er bijna gevaarlijk uit 😀

 27. Hier nog eentje die het met jou en Macey eens is, het mag best een paar dagen vriezen pfff of regenen, de tuin verlangt er ook naar.
  De warmte blijft nu echt hangen binnen, auto zonder airco is puffen bij het boodschappen doen. Nee, van mij mag het ook gerust wat minder 😉

Geef een reactie