Geweld


Overval

Het lijkt wel of er steeds meer geweld gebruikt wordt op straat. Mensen zijn hun leven niet meer veilig. Toen we afgelopen zaterdag thuis kwamen van onze rondreis door Nederland stond de hele straat vol met politieauto’s en even later kwam daar nog de ambulance bij. Frans, onze plaatselijke slijter, was bij het naar buiten gaan overvallen door een paar mannen die om de hoek hadden staan te wachten en hij werd daarbij behoorlijk toegetakeld. Omdat hij zich nogal verweerde vluchten de daders even later zonder buit met een scooter. Blijkbaar hadden de daders echter hard geld nodig en een half uur later sloegen ze weer toe, ditmaal in een supermarkt in Oirsbeek, daarbij liep het ook niet op rolletjes, een dader vluchtte op de bewuste scooter en de andere probeerde een dame met een cabriolet te dwingen om hem mee te nemen door een pistool tegen haar hoofd te zetten. Helaas pindakaas, drie inwoners van Oirsbeek sprongen boven op de man en overmeesterde hem. De dader had pech twee van deze mannen waren werkzaam bij de politie en deden daar hun boodschappen. De foto’s zijn door mij hier in de straat gemaakt.


Overval

17 Comments

 1. Te lichte straffen. Er heerst een gevoel van straffeloosheid. Ik vrees dat het nog erger wordt.

 2. Wow die mevrouw in de cabrio had geluk zeg, het zal je maar gebeuren. De schrik zal er bij de winkeliers en betrokken personen wel goed inzitten, bah afschuwelijk 🙁

 3. Hoe welig de misdaad tiert, blijkt wel nu ze ook in het zo brave en lieflijke Oirsbeek opduikt.

 4. En anders doet de natuur het wel. Overleefd?

 5. top dat ze opgepakt zijn, maar daar hebben de slachtoffers niet veel mee te doen.
  zoals iedereen al zegt, het wordt alleen maar erger , helaas.

 6. Mooi dat ze opgepakt zijn. Dat het steeds erger wordt is statistisch niet goed te onderbouwen. De hoeveelheid mensen die per jaar slachtoffer worden van een dergelijk misdrijf en de verwondingen, blijven al jaren rond hetzelfde niveau schommelen. Het lijkt er wel op dat het aantal personen dat iets onderneemt afneemt, maar dat zij per persoon meer acties plegen. Het zal me niets verwonderen als dat door camerabewaking en betere beveiliging komt. Dan haken de halfzachten af en grijpen harde figuren naar harere methodes.

  Dat escaleereffect beschreef Marten Toonder al in 1955, maar ook voor die visie kan ik het niet onderbouwen met getallen. De laatste (en enige) inbraak die ik meemaakte was 30 jaar terug (in een dorp) en de laatste keer dat ik gezakkenrold ben is 15 jaar terug in Napels. In NL (afkloppen) is me zoiets nog niet overkomen, ondanks dat ik de laatste 10 jaar in een grotere stad woon.

 7. Getsie, zo kwam het wel heel dichtbij zeg! Pff! Ik schrik ervan.

 8. Driemaal hoera voor de doortastende Oirsbekers!

 9. Zo zeg, dat is nog al wat. Het lijkt op meer geweld, het is ook erger geworden, dat geweld, zoals dit. Wel goed dat die politiemannen er meteen bovenop sprongen!

 10. Ik denk dat niet alleen sociale factoren daar een rol in spelen. Ik vermoed dat er een boel chemische stoffen die de mens tegenwoordig gratis ( door millieu vervuiling, medicatie, drugs, voedsel en teveel geluids beats per seconde) binnen krijgt daar een aandeel in heeft.

 11. Dan sta je toch even raar te kijken bij thuiskomst.
  Hopelijk houden de slachtoffers er geen trauma aan over.

 12. Taakstrafje en ze lopen weer vrij rond.

 13. Brrr… hopelijk zijn de slachtoffers niet te erg gewond, al zullen ze geestelijk wel een flinke knauw gekregen hebben. De straffen moeten zwaarder.

 14. Het wordt steeds erger. En hoe ontevredener mensen worden, hoe meer het zal gaan voorkomen.

 15. Ja, dat zijn verschrikkelijke dingen, en het lijkt wel of het steeds erger wordt.

 16. En het wordt nog erger, Me!!!

 17. Er is toch een verband met de nauwelijks noemenswaardige straffen die dit soort lieden krijgen!

Geef een reactie