Nabeschouwing e door Frank (van IkFotograag.nl)

Het WK is voorbij, ons elftal is Vice-Weltmeister geworden. Ik kan er zo gauw geen Nederlands woord voor bedacht krijgen. Je moet ook sportief blijven, er kan er maar een winnen. Gisteren heeft Nederland hen bedankt, voor een maand lang mooi voetbal, en dat ze ons een geweldige spannende tijd hebben bezorgd.Voor mij en voor de meesten onder ons zijn het kampioenen, ook met de tweede plaats. Misschien dat Ridder Bert en zijn jongens de Europese voetbalfinale, over twee jaar, ook mogen voetballen en dat ze dan het goud mee naar huis zullen brengen.e En anders is er wellicht in 2014 ook nog een Nederlands voetbalfeestje waar het carnaval in Rio bij zal verbleken. Voorlopig daarom weer over tot de orde van de dag.

18 Comments

 1. Spijtig dat je het niet gehaald hebt. Maar ja, de finale halen is al een hele prestatie. Wij Belgen kunnen er maar van dromen eens te mogen meespelen.
  En apropos, ik vind vice-wereldkampioen veel veel mooier klinken dan dat “weltmeister”-gedoe!

 2. Bij ons stonden van die muizen in het oranje. Van de Julianatoren. Maar de muizen staan er nog, alleen weer zonder kleding.

 3. Om in 2014 echt te slagen moeten wij ons nu al op dit beeld focussen….

 4. In zuid amerika heeft nog nooit een europees land gewonnen, dus dat wordt dan wel een keertje tijd, maar eerst maar europees kampioen.
  Tweedes worden is niks, das verliezen.

 5. Ik ben zeker trots en dankbaar dat we zover zijn gekomen, is ook een kwaliteit. Maar ik hoop oprecht dat het over twee jaar op een sportieve manier kan gebeuren. Wat ik dit WK zag, ben ik niet van het Nederlands elftal gewend. Zeker die finale, qua trappen en nare overtredingen. Amper kansen gecreeerd en al helemaal niet afgemaakt. Toch heel anders dan twee jaar geleden, al lagen we er toen eerder uit. En dat terwijl de voorrondes hoopgevend waren.

  Desalniettemin genoten van het feit dat we zover zijn gekomen, maar als je al het commentaar van de buitenlandse media leest, dan houd ik er toch wel een naar bijsmaakje aan over.

 6. ja echt jammer,
  wij hebben er ook van genoten, en wie weet over 2 jaar.

 7. Jullie hebben het heel goed gedaan! Mag trots erop zijn.

 8. Jij hebt blijkbaar heel andere wedstrijden van Oranje gezien dan ik, want mooi voetbal heb ik niet gezien van het Nederlands elftal.

  • Ik ben maar een leek, maar ik heb, voor mij, hele mooie kunstjes met de bal zien uitvoeren door onze jongens (en ook door spelers van andere landen trouwens). Het was vaak heel spannend en ze zijn er toch erg ver mee gekomen. Ik heb een aantal wedstrijden vanuit het buitenland gezien voorzien van Engels commentaar. Ik heb van die commentatoren weinig negatiefs gehoord over Oranje. Overigens vond ik dat de laatste scheidsrechter (maar die krijgen altijd de schuld) het spel, behoudens de gele kaarten, waarvan er minstens een m.i. onterecht was, helemaal kapot maakte met zijn gefluit, ze kwamen nauwelijks aan spelen toe daardoor. Maar ja ik ben maar een leek.

 9. Zou Christus zich hebben aangesloten bij de Bhagwan beweging en daarom in het oranje gehuld zijn?

 10. Gaaf gedaan die foto! 😀

  Volgens mij hebben ze genoten gisteren, ‘ons oranje’, zoals er op sommige spandoeken stond ‘zilver met een gouden randje’.

  Ik heb me een aantal weken prima vermaakt, tis wel even afkicken nu merk ik 😉

 11. Ik heb gelukkig geen enkele wedstrijd gezien, maar naar wat ik gelezen heb is Nederland wereldkampioen gele kaarten geworden. Kortom een grote schandvlek. Uitsluiten voor het volgend toernooi is mijn idee. Mogelijk kan dan ook een wereldkampioenschap sport worden.

 12. Ik heb er zeker van genoten 🙂

 13. we zijn de beste van de verliezers.

 14. Ik vind het een schitterend plaatje…

 15. Er zat maar een doelpunt verschil tussen eerste en tweede plek. Mooi dus.

 16. Zo is het, het was mooi..!!

 17. Heer Frank,
  Het was jullie gegund, maar het heeft niet mogen zijn.
  Met vriendelijke groeten,
  De Drs.

Geef een reactie