Nabeschouwing e door Frank (van IkFotograag.nl)
Nabeschouwing e door Frank (van IkFotograag.nl)

Nabeschouwing e door Frank (van IkFotograag.nl)

Het WK is voorbij, ons elftal is Vice-Weltmeister geworden. Ik kan er zo gauw geen Nederlands woord voor bedacht krijgen. Je moet ook sportief blijven, er kan er maar een winnen. Gisteren heeft Nederland hen bedankt, voor een maand lang mooi voetbal, en dat ze ons een geweldige spannende tijd hebben bezorgd.Voor mij en voor de meesten onder ons zijn het kampioenen, ook met de tweede plaats. Misschien dat Ridder Bert en zijn jongens de Europese voetbalfinale, over twee jaar, ook mogen voetballen en dat ze dan het goud mee naar huis zullen brengen.e En anders is er wellicht in 2014 ook nog een Nederlands voetbalfeestje waar het carnaval in Rio bij zal verbleken. Voorlopig daarom weer over tot de orde van de dag.

18 Comments

 1. V.

  Spijtig dat je het niet gehaald hebt. Maar ja, de finale halen is al een hele prestatie. Wij Belgen kunnen er maar van dromen eens te mogen meespelen.
  En apropos, ik vind vice-wereldkampioen veel veel mooier klinken dan dat “weltmeister”-gedoe!

 2. Ik ben zeker trots en dankbaar dat we zover zijn gekomen, is ook een kwaliteit. Maar ik hoop oprecht dat het over twee jaar op een sportieve manier kan gebeuren. Wat ik dit WK zag, ben ik niet van het Nederlands elftal gewend. Zeker die finale, qua trappen en nare overtredingen. Amper kansen gecreeerd en al helemaal niet afgemaakt. Toch heel anders dan twee jaar geleden, al lagen we er toen eerder uit. En dat terwijl de voorrondes hoopgevend waren.

  Desalniettemin genoten van het feit dat we zover zijn gekomen, maar als je al het commentaar van de buitenlandse media leest, dan houd ik er toch wel een naar bijsmaakje aan over.

  1. Ik ben maar een leek, maar ik heb, voor mij, hele mooie kunstjes met de bal zien uitvoeren door onze jongens (en ook door spelers van andere landen trouwens). Het was vaak heel spannend en ze zijn er toch erg ver mee gekomen. Ik heb een aantal wedstrijden vanuit het buitenland gezien voorzien van Engels commentaar. Ik heb van die commentatoren weinig negatiefs gehoord over Oranje. Overigens vond ik dat de laatste scheidsrechter (maar die krijgen altijd de schuld) het spel, behoudens de gele kaarten, waarvan er minstens een m.i. onterecht was, helemaal kapot maakte met zijn gefluit, ze kwamen nauwelijks aan spelen toe daardoor. Maar ja ik ben maar een leek.

 3. Gaaf gedaan die foto! 😀

  Volgens mij hebben ze genoten gisteren, ‘ons oranje’, zoals er op sommige spandoeken stond ‘zilver met een gouden randje’.

  Ik heb me een aantal weken prima vermaakt, tis wel even afkicken nu merk ik 😉

 4. ton

  Ik heb gelukkig geen enkele wedstrijd gezien, maar naar wat ik gelezen heb is Nederland wereldkampioen gele kaarten geworden. Kortom een grote schandvlek. Uitsluiten voor het volgend toernooi is mijn idee. Mogelijk kan dan ook een wereldkampioenschap sport worden.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.