Gek op katten – door Frank (van IkFotograag.nl)
Gek op katten – door Frank (van IkFotograag.nl)

Gek op katten – door Frank (van IkFotograag.nl)

Na het blogje van Sjoerd over zijn nieuwe deur met kattenluik en mijn reactie daarop moge het duidelijk zijn dat we beiden kattengek zijn. Een hondje zou voor mij ook nog wel kunnen, maar omdat mijn echtgenote en ondergetekende zelf de hele dag van huis zijn, vinden we  dat niet zo’n goed idee. Een hond is voor ons misschien iets als we ooit gepensioneerd zijn, en veel tijd aan het dier kunnen besteden. In tegenstelling tot een hond kun je een of meer katten gerust alleen thuis laten. Die van mij slapen vrijwel de hele nacht, slapen overdag uit en zijn vooral in de middag en avond actief. Omdat ik niet wil dat mijn buren last hebben van mijn katten, en ze toch ook buiten wil laten hebben wij onze achtertuin met een grote pergola en gaas helemaal dicht gemaakt. Als we zelf buiten zitten, zitten we in feite in een hele grote kooi. Maar daar merken we eigenlijk verder niets van, zelfs vogels kunnen door de gaas in en uit vliegen. We hangen ’s winters zelfs pindanetjes en vetbollen op die druk bezocht worden. In ieder geval weet ik zo, dat mijn katten niet verder komen dan onze eigen tuin. Wel zo veilig voor hen en ze bezorgen daardoor ook niemand overlast. Inmiddels groeien er allerlei klimplanten over de pergola heen zoals klimop, clematis en druiven. Met mooi weer is het er echt lekker zitten.


copyright IkFotograag.nl

14 Comments

 1. Mooie oplossing hoor, naja ‘mooi’ is niet echt het juiste woord, al ziet het door de begroeiing best leuk uit.
  Ik zou mezelf een beetje gevangen voelen denk ik, maar wel een grote zorg minder, de katten kunnen lekker hun gang gaan 🙂

 2. Ik zie ze wel eens naar mijn Porsche kijken, maar dat laat ik nog wel toe. Verder mogen de katten (altijd van anderen die ze niet binnen houden) niet komen, dan de grensposten om het landgoed heen. Maar ja, zij kunnen niet lezen.

 3. Een boel werk, maar wat een mooi resultaat!
  Mooiste ‘gevangenis’ die ik ooit heb gezien haha!

  Jou reactie ‘zo fout waren ze dus niet..’ begreep ik niet helemaal.
  ’t was toch best fout? 😉

 4. Zo,n “gevangenis” is inderdaad een heel goed iedee. Nu nog een aantal klimmers laten groeien. Met zo,n bouwwerk kan ik eindelijk m,n katten buiten laten, dat isuiteindelijk goed voor deze viervoeters.

 5. Wij hebben nu nog 1 kat (destijds 3) en voor zover ik weet hebben de buren er geen last van, maar ja achter het huis is in de struiken langs het water van alles te beleven voor haar.
  Een hond kan best als je samen werkt alleen moet je wel het geluk hebben, dat hij alleen kan blijven.
  En natuurlijk je vakanties inrichten naar je hond.
  Sinds wij een (grotere) hond hebben gaan we niet meer met het vliegtuig maar zoeken vakanties in de buurt waar de hond mee kan en dus ook een soort vakantie heeft .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.