Bambino
Bambino

Bambino

bVision Photography

Soms heb je van een automerk helemaal niets. totaal geen informatie en dan moet je gaan spitten. Want hoe komt een Nederlands automerk aan een naam als bambino, terwijl ik het karretje ken als een Fuldamobil. Het antwoord was sneller gevonden dan verwacht. De Bambino is ontstaan doordat de Fuldamobil fabriek failliet ging. De Fuldamobil (een driewielige dwergauto) werd in Nederland geleverd door Hostaco, een bromfiets fabrikant die Bambino bromfietsen op de markt bracht. Alleen veel verder dan de naam bambino op een Fuldamobil plakken kwam men niet. Het bedrijf zag al snel in dat dit niets opleverde en buiten een enkele als bambino verkochte fuldamobiel kwam men niet.

bVision Photography

20 Comments

  1. Fred

    Even serieus, ben opzoek naar de UG-43-01 en heb daar nog een foto van met de eerste eigenaar. Hij heeft zijn Bambino in 1969 in Middelharnis ingeruild voor een beige kleurige DAF 33.

  2. Het is net een cockpit zoals de deur erin zit, ik vind hem wel grappig, en doet mij idd ook erg denken aan de oude driewielers die je eigenlijk niet meer op de weg ziet, en nu ik dit heb getikt van niet zien, zul je zien dat ik er binnenkort eentje zie staan of rijden hahaha

    XXX

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.