Reyonnah 1950 – 1955
Reyonnah 1950 – 1955

Reyonnah 1950 – 1955

microcarmuseum.com

Het was in het jaar 1950, op de Parijse autosalon dat constructeur Hannoyer zijn Reyonnah liet zien. Hey een Messerschmitt zullen velen nu denken, maar echt niet. De Messerschmitt ziet pas jaren later het licht. Het lichte autootje was zijn tijd ver vooruit. Aluminium constructie, AMC motor en met een unieke constructie waardoor de voorwielen ingeklapt konden worden. Het wagentje paste met zijn 75 cm breedte daardoor zo in de gang. Alleen de methode van bouwen en het gebrek aan financiële middelen deed het merk de das om. Na vijf jaar noeste arbeid verdween het wagentje ongemerkt van het toneel. De opmerkzame lezer heeft zeker gezien dat de merknaam het omgekeerde is van de naam van de constructeur. Op de onderste foto zie je goed de verschillen. Links in de parkeerstand, rechts in de rijstand. (foto’s: http://www.microcarmuseum.com)

microcarmuseum.com

16 Comments

  1. No Name

    Zo’n wagentjes moest men opnieuw maken. Leg daar een scootermotortje van 125cc in het het parkeerprobleem in stad is opgelost. Wie weet kun je ze laten lopen op zon energie dan is meteen het milieu ook weer veilig.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.