Een nieuwe huisgenoot – door Frank (van IkFotograag.nl)

Sinds afgelopen zaterdag hebben we weer een jong katertje in huis. Het is een Mainecoon kitten en hij is nu 13 weken oud. Voor ons is het ongeveer 10 jaar geleden dat we een kitten in huis hebben gehad, en ik moet zeggen dat het weer even wennen is. Hij zit geen moment stil, en hij is continu op zoek naar kattenkwaad wat hij uit kan halen. Dit stukje heb ik dan ook zo wat met een hand moeten typen, met de andere moest ik hem van het toetsenbord af houden. Maar  tussendoor is hij ook erg lief en vertederend. Hij doet niets liever dan bij een van zijn mensen op schoot zitten en of liggen. Als we even weg geweest zijn dan worden we luidkeels begroet, waarmee hij stopt als we hem oppakken. Zijn we niet snel genoeg dan klimt hij zelf wel naar boven. Dat is nu nog leuk, maar dat moeten we hem wel afleren voor hij volwassen is. Dan zou er vlot 8 à 9 kilo tegen je omhoog klauteren, want Mainecoons worden erg groot. Onze stopwoorden zijn voorlopig “nee” en “af”.

Bij de fokker heeft hij de naam “Cranberry Cookie” gekregen. Ze bedenken voor ieder nest een ander thema, deze keer was Amerikaans snoepgoed aan de beurt. Wij vinden de naam Cookie zo leuk dat hij zo ook verder zal heten.

Hieronder wat foto’s van ons Cookie terwijl hij onze tuin aan het verkennen is. Even lekker in de zon liggen hoort daar natuurlijk ook bij.


copyright IkFotograag.nl


copyright IkFotograag.nl


copyright IkFotograag.nl

23 Comments

 1. Oooh wat een cutie!
  Die kleurtjes ook, mooi!

 2. Was vroeger eerder n honden- dan n kattenmens maar sinds mn dochter vorig jaar met n katertje thuiskwam (n echte niet van t drinken he haha) is daar wel verandering in gekomen. Zou onze kater niet meer willen missen, heel leuk em in huis te hebben.
  Groetje,
  AmaZony

 3. Erg lief kattebeest, die Cookie.

 4. Wat een scheetje is het.
  Alleen, lat je haar nu al naar buiten of alleen maar even onder begeleiding.
  Dacht altijd dat ze eerst een maand of twee aan het huis moeten wennen.

 5. Ik vind het wel een leuke naam, en ook wel een leuk beestje! Gefeliciteerd daarmee.

 6. Leuk een kat. Gelukkig is er in Belgie een wet aangenomen.

 7. Met Maine Coons kun je dat idd beter niet goedvinden. Dat het nog gekker kan las ik net. Iemand had zijn ponyveulen geleerd dat het leuk was zijn voorhoefjes op de baas zijn schouders te leggen. Als je dat weer wil afleren als het beest groot is en 200 kg weegt, is het te laat. Een van Roels zonen heeft twee Maine Coons, leuke beesten, die je op koninklijke wijze zitten aan te staren, tot ze weer door het hondenluik naar buiten verdwijnen (een kattenluik was al gauw te klein). Veel plezier met jullie nieuwe huisgenoot.

 8. Oei, een kat die vanzelf naar boven klimt, klinkt niet goed. Mooi beest!

 9. wat een beauty – – prachtig – – en fotogenique (vrije vertaling 🙂

 10. De ondeugd straalt uit haar ogen. Met dat mormel(tje) krijg je vast nog heel wat te stellen. 🙂

 11. Wat een leuk beestje, Frank! Daar zullen jullie nog veel plezier aan gaan beleven. Aai van mij voor Cookie :-))

 12. Wat een pluizebol. Ik heb net even op internet afbeeldingen gezocht en het kunnen inderdaad gigantische beesten worden, twee armen vol. Daartussen stond trouwens ook nog een kitten dat verre familie zou kunnen zijn. De naam is cookie.http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cat-MaineCoon-Cookie.png

 13. Hoe prachtig dit jonge dier en de naam, die doet mij denken aan een ‘tante’ op Tenerife die zo genoemd werd, wist ik veel toen ik 9 jaar oud was, hahahaha

  Wel lief en leuk die naam, apart ook die thema’s, lees ik wel vaker en zo weet ik dat er ooit een maincoon nest is geweest die allemaal titels droegen van Beatle songs, zoals Black Bird enzo, dat was ook zo’n 10 jaar geleden 😀

  Geniet van jullie jonkie Frank, dat gaat goed komen!

  XXX

 14. Heerlijk foto object altijd, dieren… mooi beesie…

 15. Wow hij is erg mooi, en heeft zo te zien veel karakter.

 16. Heerlijk poezesnotje en een hele mooie kleur!

 17. Altijd leuk een kleine poes in huis !

 18. Wat een knuffel!!!
  Wij hebben een tijdje geleden ook een jonge kat in huis gehad.. Alleen dat paste niet samen met de oudere kat. Dus helaas de beslissing weer moeten nemen om haar weg te geven. 🙁

  Dat klimmen is echt erg. Heb je wondjeszalf in de buurt?

 19. Oh, hij is echt mooi!!!
  En dat klimmen, dat gaat vanzelf over hoor! Als je een keer goed gilt van de pijn… dan schrikt ie zich vast suf!
  Ik ben bijna jaloers! (maar ik heb er al 3)
  Veel plezier ermee!

  • Het is geluk op pootjes zo’n katje. We zijn er erg blij mee. Hij is bij ons ook weer nummer 3, nadat we eind vorig jaar onze Mainecoon Macky hebben moeten laten inslapen. Over Macky heb ik hier toen hij nog gezond was ook vaker geschreven, zie bijvoorbeeld artikel: Fotomodel.

Geef een reactie