Breinstormen

Breinstormen

Wie een kuil graaft voor een ander heeft hard gewerkt…

Vanmiddag had ik weer zo’n 50 cm lengte aan het totaal van meer dan 57 jaar x 52 weken maal 2 haringen van zo’n 25 centimeter kunnen toevoegen. Nou ja, trek er maar een paar jaar in mijn jeugd vanaf. Maar helaas de visboer is op vakantie naar Zeeland. Volgens mij om weer nieuwe voorraad voor het komende jaar te gaan vangen.

bVision Photography

Een maatje (afkomstig van maagd-je) is een jonge haring, die zich nog niet heeft voortgeplant. Aan boord wordt de vis meteen ‘gekaakt’, gezouten en ingevroren. Hij wordt 48 uur op een temperatuur van -25 °C ingevroren om de minieme kans op besmetting met het haringwormpje volledig te voorkomen. De maatjes die in de handel verkrijgbaar zijn, zijn dus steeds afkomstig uit de diepvries. Hoezo verse maatjes…

20 Comments

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: