Wie een kuil graaft voor een ander heeft hard gewerkt…
Vanmiddag had ik weer zo’n 50 cm lengte aan het totaal van meer dan 57 jaar x 52 weken maal 2 haringen van zo’n 25 centimeter kunnen toevoegen. Nou ja, trek er maar een paar jaar in mijn jeugd vanaf. Maar helaas de visboer is op vakantie naar Zeeland. Volgens mij om weer nieuwe voorraad voor het komende jaar te gaan vangen.
Een maatje (afkomstig van maagd-je) is een jonge haring, die zich nog niet heeft voortgeplant. Aan boord wordt de vis meteen ‘gekaakt’, gezouten en ingevroren. Hij wordt 48 uur op een temperatuur van -25 °C ingevroren om de minieme kans op besmetting met het haringwormpje volledig te voorkomen. De maatjes die in de handel verkrijgbaar zijn, zijn dus steeds afkomstig uit de diepvries. Hoezo verse maatjes…
Haring vind ik wel lekker, de bakharing dan nog t meest van al, lekker gerookt op de bbq. Ofwel n gepekelde met veel ajuin. De maatjes zelf vind ik niet zoveel aan.
smakelijk !
AmaZony
Het is lang geleden dat ik een haring gegeten heb. Moet ik binnenkort toch maar weer eens eentje gaan halen, want ze zijn erg lekker.
ingevroren of niet, maakt mij niets uit.
als ie maar lekker is.
Vis, lekker laten zwemmen! De mensen vissen alles leeg, het is te veel, het gaat niet goed!
Eten doe ik het alsnog niet. 😉 Vers of niet…
Smakelijk zien ze er toch niet uit.
Geef mij maar een kroket. Ohnee die heb ik vandaag al gehad.
Sinds die ene keer dat er een wormpje uit een haring over mijn bord wandelde heb ik er niet zo’n trek meer in.
Voor mij geen haring. Liever niet.
Maar als het dan toch moet dan liever vooraf de ingevroren haring dan besmetting van het haringwormpje.
Ik heb ze wel ‘ns zó op,
gekaakt en gezouten…
Maar dat was zo van boord van ’n visserman.
Verse maatjes horen gewoon te zwemmen in zee.
Er zijn toch wel meer visboeren daar bij jullie. Ik lust ze ook rauw hoor, als het kon elke dag eentje 😉
Ik lust vrijwel alle vis behalve haring. Ik heb het in al zijn diverse voorkomens wel eens geprobeerd, maar ik vind het echt niet lekker. Eerder walgelijk zelfs. Sorry voor de liefhebbers!
Ach, vers of niet … ik heb toch liever wat anders.
Ik zou het niet weten Sjoerd, hahaha mijn lichaam stoot vis af!
Hoe vaak ik het ook probeer, van de week nog een garnaal geprobeerd in een wokschotel, maar nee…
XXX
Gaat dat niet tegenstaan, elke week die haring… ik vind het af en toe wel lekker, maar niet elke week hoor.
Ik eet ook wel eens een stuk gebakken vis hoor.
Vers of niet vers, telt voor mij niet. Het gaat om de smaak en die is toch bijna altijd ‘goddelijk’.
Heb jij ff pech, dat de visboer met vakantie is.
Hopelijk kun je nog een andere visboer vinden.
Fijne vrijdag.
Men gaat nu in Zeeland geen haring vangen 😉
Vers uit de diepvries dus. Zo leer je nog eens wat!
En bij ons zeggen ze bij de visboer ; levend verse maatjes ! aha dus…