Ons nieuwe huis, Schloss Paffendorf
Ons nieuwe huis, Schloss Paffendorf

Ons nieuwe huis, Schloss Paffendorf


bVision Photography

Je hebt van die dagen dat je niet weet wat er op je afkomt. Gisteren werden we overvallen door een gevoel van dat wil ik hebben, meer nog, daar wil ik wonen. En ik weet, het is een beetje boven onze stand, maar het was geweldig mooi. Keurig onderhouden door de eigenaar stond het Schloss daar gewoon mooi te wezen. Het in 1600 gebouwde complex Schloss Paffendorf bij Bergheim is sinds 1958 in eigendom van RWE Power. De nieuwe eigenaar van Essent. Er is daar een permanente expositieruimte m.b.t. de werkzaamheden van RWE. Daarnaast zijn er exposities (gisteren een fototentoonstelling) en in de zomermaanden worden er diverse concerten gegeven. Het computerkamertje heb ik al uitgezocht, het raam in de ronde toren op foto 3 van de gallery aan de onderzijde. In de kelder aldaar plaats ik mijn servers De kans dat u er per ongeluk op het Schloss terecht komt is overigens zeer klein. Dus veel koffie hoe ik niet te schenken, maar iedereen is er welkom. Op de terugweg naar Nederland hebben we genoten van een echte Duitse brunch… en ach, dromen mag toch…
[nggallery id=4]

25 Comments

 1. Prima hoor dat je zulke dromen hebt, maar valt me wel een beetje tegen dat je alleen een kamertje voor jezelf uitzoekt.
  Dit schitterende “Schloss” is toch groot genoeg om ons ook een plekje te geven? :{

  Ik doe de koffie wel dan 😉

 2. Zucht, ik zou er zó voor tekenen en dan als museum inrichten.Zalen vol met mooi handwerk ,kant,quilts,poppenhuizen,speelgoed, Jugendstil, om een paar onderwerpen te noemen. Zalen vol met een mooie oude bij een kasteel behorende inrichting, een prachtige biliotheek, marmerem gangen, schitterend houtsnijwerk……. en zo droom ik lekker door.

 3. Zo ja, prachtig hoor. Toen wij laatst een weekendje Dordrecht deden zag ik tijdens een wandeling daar ook zo’n prachtig mooi huis of hoe noem je het.. Ik wist niet wat ik zag en ik had toen ook zoiets wat jij nu beschrijft en zag. Dromen mm…en oh eh tot na de vakantie he Sjoerd, dan ga ik er weer tegenaan:)

  1. Dat zie je verkeerd, Alle landerijen die erbij hoorden zijn ten onder gegaan aan de mijnbouw het Schloss was onderdeel van een totale verkoop. En natuurlijk verdienen ze eraan, maar daar werkt toch iedereen voor. Ik denk dat ze op het Schloss behoorlijk hebben bijgelegd.

 4. Sjucht, ja, wat een ruimte zal ik daar hebben om mijn uitspattingen te kunnen doen met werken 😀

  Ik droom met je mee, je ziet soms optrekjes dat je denkt, ja daar wil ik wel wonen, of in elk geval proberen 😉

  Deze valt er zeker onder als ik dit zo zie!

  XXX

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.