Tongeren
Tongeren

Tongeren

bVision Photography

Gisteren kwamen we bij toeval in de oudste stad van België terecht, Tongeren. We waren op zoek naar een kledingzaak aldaar en we hadden in Maasmechelen een adres daarvan gevonden. Bij toeval konden we parkeren voor de basiliek van Tongeren. De kledingzaak werd al snel gevonden, en, geloof het of niet, we werden hartelijk verwelkomt met champagne en een heuse modeshow. De zaak ademde meer de sfeer uit van een huiskamer dan een moderne kledingzaak, wat het uiteraard wel was. Na afloop, en wat armer, zijn we toch even de basiliek ingelopen, waar ik de foto’s die op deze pagina staan, genomen heb. De eerste kerk aldaar werd in de vierde eeuw al gebouwd, de huidige basiliek werd rond 1240 gebouwd. Nadien zijn nog enkele malen delen bijgevoegd. De toren is 64 meter hoog en bevat een beiaard met 49 klokken. De toren is door Unesco uitgeroepen tot wereld erfgoed. Klik maar eens op de gallery hieronder met daarin speciaal voor Redstar opgenomen een van de vele glas in lood ramen.
[nggallery id=3]

22 reacties

  1. Dus je mag er weer in, deze winter was hij nog dicht wegens werkzaamheden. Heb je dat mooie strenge kruisbeeld gezien? Wij gingen hier vroeger altijd naar de Basilicaconcerten. Na de muziek kregen alle bezoekers dan glas wijn en hapje in het Gemeentehuis er tegenover.Dat waren nog eens tijden..

  2. Kleedjes kopen en champagne krijgen ? is mij nog nooit overkomen, maar denk dat mn prijskaartje wat te laag zal liggen daarvoor, alhoewel zelfs n pintje bier heb ik er ook nog nooit bij gekregen..
    Glas in loodramen zijn prachtig maar als je er n paar in kerken gezien hebt beginnen ze allemaal op elkaar te lijken en ben ik t wat beu gezien. Je hebt ze wel mooi op foto !
    groetje, AmaZony

  3. Ik kan uren rondlopen in een kerk en prachtige glas in loodramen bewonderen. Het zijn prachtige foto’s.
    Ik heb wel twijfels bij die champagne. Was die echt? En hoe duur waren die Tongerse ‘kleedjes’ dan wel niet? Maar ook ik zou genieten van zulke onverwachte dingen hoor.

  4. Glas in lood ramen vind meestal alleen maar in de kerken, waardoor de voorstellingen zo veel op elkaar gaan lijken. Hier door verlies ik de belangstelling wel eens. Wel een bijzondere winkel, maar bijzonder of niet, betaald moet er worden, of niet dan? Een fijne vakantie en wens je iets beter weer dan dat we nu hebben

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.