1965 DIVCO Melkwagen
1965 DIVCO Melkwagen

1965 DIVCO Melkwagen


bVision Photography

In de twintiger jaren van de vorige eeuw waren er geen supermarkten, koelkasten en diepvriezers. Dus als je wat wilde hebben kon het alleen maar vers zijn. En hoe verser hoe beter. Vooral in Amerika waar grote afstanden tussen de klanten het onmogelijk maakten om even snel naar een winkel te gaan ontstond de “langs de deur gaan cultuur”. Vooral boter, melk en eieren werden dagelijks rondgebracht door de ‘milk man’.


bVision Photography

De eerste deliverytruks, ontworpen door George Bacon (nee niet zelf verzonnen) waren elektrisch, maar door de grote afstanden werden deze al snel vervangen door benzinemotoren. Bacon richtte de Detroit Industrial Vehicle Company, DIVCO op en die eerste letters vormde de merknaam van deze melkauto’s. De hier getoonde auto stamt uit 1965 en is perfect gerestaureerd. Ook hier de voordelen van de, een tijd geleden getoonde bakkerswagen, een auto met vlakke laadvloer, makkelijk in en uitstappen en alles onder handbereik. En, een symbool van de ‘American way of living’.


bVision Photography

22 reacties

  1. Leuk , nostalgisch melkwagentje ! Herinner me nog goed dat de melkboer ook langskwam in mn kindertijd evenals de brouwer en de bakker… Hier begint het thuisleveren ook terug meer en meer terug IN te worden. Niet meer zo produktgebonden, maar door de warenhuizen.. winkelbriefje online intypen en ’s avonds wordt alles geleverd ! Jammer genoeg zien de bestelwagens er nu niet zo HIP meer uit !
    Groetje,
    AmaZony

  2. Zelfs in het Mokum uit m,n kinderjaren kwam de melkboer langs de deur. Deze ging met een bakfiets, zonder flessen melk maar in een grote bus die hij naar boven sjouwde in de etage woningen. Hij schepte dan vervolgens met een maatbeker de gewenste hoeveelheid melk in de pannen van de huisvrouwen. Deze melkboeren waren uiteraard slim en hielden een deel van hun duim in die maatbeker. Zo was een halve liter natuurlijk minder dan een halve liter.

  3. Ja prachtig! Gewoon prachtig, vroeger kwam er bij mijn oma ook elke dag een milkman voorbij, of een aantal keren in de week, super vond ik dat, en ook erg jammer dat hij ermee moest stoppen ivm te weinig klandizie met de komst van de supermarkten 🙁

    XXX

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.